DEM Parti Tuşba Eşbaşkan Adayları Gözaltında!

Eş Başkan Adayları gözaltına alınan DEM Parti, Tuşba'da seçim çalışmalarında sarsıldı.

Asayiş 25.02.2024 03:28:00 0
DEM Parti Tuşba Eşbaşkan Adayları Gözaltında!
Tarih: 25.02.2024 03:28 Güncelleme: 26.02.2024 23:09

Van'ın Tuşba ilçesinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belediye Eşbaşkan adayları Hanım Akkoş ile Ümit Keser, seçim kampanyası yürütürken gözaltına alındı. 

AYRILIKÇI İFADE BULUNAN BUROŞÜRLER DAĞITILDI İDDİASI

Tuşba'daki bu ani gözaltı dalgasının boyutları adayların yanı sıra diğer isimleri de kapsıyor. Hanım Akkoş ve Ümit Keser ile birlikte toplam 12 kişi, üzerinde bölücü ifadelerin bulunduğu buroşürleri dağıttıkları gerekçesi ile emniyet güçleri tarafından gözaltına alındığı iddia ediliyor.

GÖZALTINA ALINAN DİĞER İSİMLER

Gözaltına alınanlar arasında Nazmiye Acar, Leyla Çelik, Barış Oflas, Fehim Oflas, Fatma Erbağa, Naci Başdinç, Mecit Akkoş, Zeki Kurt, Habip Borazan ve Sıddık Sayyiğit gibi isimlerin de bulunduğu ifade edildi.

GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON

Siyasi çevreler, gözaltıların Gözaltıların, DEM Parti'nin seçim kampanyasına yönelik olup olmadığı veya daha geniş kapsamlı bir soruşturmanın parçası mı olduğunu merak ediyor.  Gözaltılar ile ilgili olarak henüz resmi makamlarca bir açıklama yapılmadı. Bazı çevreler gözaltıların seçimlere potansiyel etkilerinin olabileceğini değerlendiriyor..

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR