Çamaşır Makinesi Neden Sıkma Yapmaz? Çamaşır Makinesi Sıkmama Arızasının Tamiri

Çamaşır makinesinin sıkma yapamaması problemi, en fazla karşılaşılan sorunlardan birisidir. Kullanıcıların makineyi tam performanslı kullanamamasına neden olan bu arızaya ilişkin olarak pek çok farklı neden söz konusudur.

Yaşam 10.08.2022 12:31:00 0
Çamaşır Makinesi Neden Sıkma Yapmaz? Çamaşır Makinesi Sıkmama Arızasının Tamiri
Tarih: 10.08.2022 12:32

Çamaşır makinesinin sıkma yapamaması problemi, en fazla karşılaşılan sorunlardan birisidir. Kullanıcıların makineyi tam performanslı kullanamamasına neden olan bu arızaya ilişkin olarak pek çok farklı neden söz konusudur. Sıkma yapamaması çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırların ıslak/sulu kalmasına neden olur. Ayrıca programın tamamlanamamasına neden olduğundan, kullanım problemleri veya zorlukları yaşatır. Sultanbeyli Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz bu arızada size hızı ve güvenilir hizmet sağlamaktadır.

Çamaşır Makinesi Neden Sıkma Yapamaz?

Çalışma prensibi çerçevesinde çamaşır makineleri yıkama programı sonunda özel olarak seçilmediyse sıkma işlemini yapar. Bu sıkma işlemini yapabilmesi için makinenin önceki yıkama ve su tahliye işlemlerini başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekir. Dolayısıyla makinenizin sıkma yapmaması durumunda öncelikle bu olasılıkları değerlendirmeniz gerekir. Bunun içinde çamaşır makinenizin içerisinde su kalıp, kalmadığını kontrol etmelisiniz. Çünkü Çekmeköy Arçelik Servisi merkezimizde de sıklıkla karşılaştığımız üzere makinelerde sıkma yapmama sorunu genellikle su tahliyesiyle ilgili yaşanan sorunlardan kaynaklanmaktadır.

Bu tip basit çözüme sahip sorunların dışında makinenin motor arızası, program aygıtı arızaları gibi teknik problemleri de söz konusu olabilir. Böyle arızalar için bireysel müdahale şansının bulunmaması ve ciddi güvenlik riski teşkil etmesinden dolayı mutlaka profesyonel Üsküdar Arçelik Servisi hizmetlerine başvuru gerçekleştirmeniz çok önemlidir.

Çamaşır Makinesi Sıkma Yapmazsa, Ne Yapılmalı?

Eğer çamaşır makinesi yıkama sonunda sıkma yapmıyorsa öncelikli olarak su tahliye işlevini yerine getiren bileşenlerde kontrollerin sağlanması gerekmektedir. Buna göre çamaşır makinesinin sıkma yapmaması problemi için su tahliye filtresinin veya su tahliye hortumunun tıkalı olup, olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu işlem için ise cihazın ön alt kısmında yer alan kapağı açarak, içerisinde yabancı cisim olup, olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer su tahliye filtresi tıkalı olduğu için sıkma yapmıyorsa bu müdahalenizle çözüm sağlayabilirsiniz.

Ancak çamaşır makinenizin su tahliye pompasının arızalanmış olması veya motor arızası ya da program aygıtı arızası söz konusuysa, uzman teknikerlerin müdahale etmesi gerekmektedir. Uzmanlarımız cihazınızdaki teknik bileşenler için hızlı ve hassas kontroller sağlar. Daha sonra tespit edilen soruna yönelik olarak profesyonel servis çözümlerini yerinde gerçekleştirerek, makinenizin yeniden ilk günkü performansında çalışma gerçekleştirmesini sağlar.

 


YAZARLAR