Başkan Tanış'tan 19 Mayıs Mesajı

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Van 18.05.2023 14:23:48 0
Başkan Tanış
Tarih: 18.05.2023 14:23

Başkan Tanış, Millî Mücadele meşalesinin yakılışının 104. yılında ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte kutlamanın mutluluğu, gururu ve heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, aziz milletimiz ve ülkemiz için önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Başkan Tanış, “İşgal kuvvetlerini vatanımızdan atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın doğduğu 19 Mayıs, aynı zamanda aziz milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her şartta sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. 19 Mayıs'ın ayrıca Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, gençlere verilen değeri ve duyulan güveni göstermesi bakımından önemlidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Gençler, cesaretimizi takviye ve idare eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” diyerek, genç kuşaklara ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma mücadelesinde, büyük görevler düştüğünü belirtmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli Gürpınarlı hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."


Anahtar Kelimeler: başkan tanış'tan 19 mayıs mesajı

YAZARLAR