Virüs avcısı Covid-19 SAVAR Ankara sokaklarında

MAMAK BELEDİYESİ’NİN KENDİ MÜHENDİS VE USTALARIYLA SOKAK VE CADDELERİ DEZENFEKTE ETMEK ÜZERE BASINÇLI BİR SİSTEM OLARAK GELİŞTİRDİĞİ VİRÜS AVCISI COVİD19 SAVAR’IN ÜNÜ MAMAK SINIRLARINI AŞTI.

Genel 27.03.2020 09:59:46 0
Virüs avcısı Covid-19 SAVAR Ankara sokaklarında
Tarih: 01.01.0001 00:00

Mamak Belediyesi’nin kendi mühendis ve ustalarıyla sokak ve caddeleri dezenfekte etmek üzere basınçlı bir sistem olarak geliştirdiği virüs avcısı Covid-19 SAVAR’ın ünü Mamak sınırlarını aştı.

Geçtiğimiz haftadan itibaren Mamak’ın tüm cadde ve sokaklarında dezenfekte işlemi sürdüren Covid-19SAVAR, talep üzerine İvedik OSB, Akyurt, Kalecik, Çubuk, Kahramankazan, Kızılcahamam, Evren, Çubuk, Bala, Şereflikoçhisar ve Çamlıdere’nin tüm cadde ve sokaklarında dezenfekte uygulaması yaptı.

Tüm Ankara’da seferberiz

Vatandaşların sağlığını korumak adına tedbir amaçlı dezenfekte işlemlerini aralıksız sürdürdüklerinin altını çizen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Korona virüs tehdidi oluşmaya başladığı andan itibaren önlemlerimizi arttırdık. Virüsün yayılımını engellemek adına bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Kendi usta ve mühendislerimizle imal ettiğimiz, yalnızca Ankara’da değil, Türkiye’de ilk olan, geçtiğimiz hafta gece ve gündüz olmak üzere 3 vardiya halinde Mamak genelinde cadde ve sokakları dezenfekte eden Covid-19 SAVAR, talep doğrultusunda Ankara’mızın ilçelerinde de cadde ve sokakları dezenfekte etti. Covid-19 SAVAR adı verilen araç üzerine monte edilerek, geniş alanları kolayca dezenfekte eden aracın Ar-Ge çalışması Mamak Belediyemize ait. Caddelerimizi dezenfekte eden bu sistemi talep doğrultusunda başka ilçelerimize göndermeye devam edeceğiz. Tüm imkanlarımızla Güzel Ankara’mızda seferberiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR