TVHB Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü idrak ederken bir kez daha sevinçliyiz, gururluyuz” dedi.

Genel 28.10.2020 10:05:34 0
TVHB Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü idrak ederken bir kez daha sevinçliyiz, gururluyuz” dedi.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü idrak ederken bir kez daha sevinçliyiz, gururluyuz. Vatanımız için bir dönüm noktasını ifade eden bu güzel bayram, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır. Türksüz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevap Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla verilmiştir. 29 Eklim 1923 bağımsızlığa duyulan derin özlemin, geleceğe bağlanan emsalsiz ümidin, milli egemenliğe beslenen eşsiz sevdanın karar ve hareket noktasıdır. 29 Ekim 1923, Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı ve emperyalist güç odaklarının hesaplarını alt üst ettiği müstesna bir tarihtir” ifadelerine yer verdi.

“Türksüz bir dünya hedefleyenlerin emelleri Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile noktalanmıştır”

29 Ekim 1923 tarihinin Türk milletinin geleceğini tayin ettiği ve bağımsızlığını ilan ettiği, emperyalist güç odaklarının hesaplarını alt üst ettiği müstesna bir gün olduğunu belirten Eroğlu şunları kaydetti:

“Türksüz bir dünya hedefleyenlerin emelleri Atatürk’ün gösterdiği yönetim, üstün muhakeme gücü ve stratejik hamleleri ile son bulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile noktalanmıştır. Atatürk’ün ‘benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, onun dehası, komutanlık nitelikleri, geniş vizyonu ve yüksek milliyetçilik duygularının milletimizle kaynaşmasının sonucudur. 97 yıl öncesinde olduğu gibi bugün de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye’nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatlarından vazgeçen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini rahmet, hürmet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR