Öğrenciler sınavda ter döktü, tatilciler sahilde serinledi

ÇANAKKALE’DE, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) NEDENİYLE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI İLAN EDİLİRKEN, PLAJLAR BU KISITLAMADAN MUAF TUTULDU. BAZI TATİLCİLER DE BUNU FIRSAT BİLEREK SOLUĞU SAHİLLERDE ALDI.

Genel 27.06.2020 14:44:55 0
Öğrenciler sınavda ter döktü, tatilciler sahilde serinledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çanakkale’de, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilirken, plajlar bu kısıtlamadan muaf tutuldu. Bazı tatilciler de bunu fırsat bilerek soluğu sahillerde aldı.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine tatile gelen Kubilay Adıyaman, “Bugün sokağa çıkma yasağını fırsat bildik. Denizler ve sahillerde serbest olunca ailecek denize gelmeyi tercih ettik. Sahillerin kalabalık olması aslında daha iyidir ama pandemi sürecinde olmamızdan dolayı sakin olması işimize gelmiyor değil” dedi.

Küçükkuyu sahillerinde beklenen kalabalık olmazken, vatandaşların da sosyal mesafe kuralına uydukları gözlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede; ‘Yerli ve yabancı turistlerin konakladıkları tesise ait plaj bulunmaması halinde halk plajları dahil plajlardan yararlanabilecek, müze ve ören yerleri ile tarihi, kültürel, dini anıtlar, ibadethaneler ve türbeleri ziyaret edebilecek” ifadelerine yer verilmişti.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR