Korona virüs, keşkek geleneğini bozamadı

KEŞKEK

Genel 26.05.2020 18:55:03 0
Korona virüs, keşkek geleneğini bozamadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Merzifonlular için gelenek ve bayramların olmazsa olmazı keşkekler, fırınlarda pişirilerek, fırıncılar tarafından evlere götürüldü.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 23-26 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde olduğu gibi 4 gün sokağa çıkamayan Merzifonlular, çömlek içerisinde hazırladıkları keşkekleri, 23 Mayıs Cumartesi günü yürüyerek en yakın mesafedeki fırınlara götürdü. Fırıncılar pişirdikleri keşkekleri, bayram sabahı vatandaşların evlerine teslim etti.

Keşkek geleneğine her sene olduğu gibi bu bayramda da Merzifon halkının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Merzifon Gıda Maddeleri Sanatkarları Odası Başkanı Şenol Aykut, “Vatandaşlarımız her yıl olduğu gibi bu bayramda da bayram sabahlarımızın vazgeçilmezi keşkek yemeğine yoğun ilgi gösterdi. 23 Mayıs Cumartesi arife günü müşterilerimizin getirdiği keşkekleri akşamüzeri yaktığımız fırınımızda bayram sabahına kadar pişirdik. Sabah erken saatte fırından çıkardığımız keşkekleri sıcak sıcak vatandaşlarımızın evlerine ulaştırdık ve böylelikle pandemi sürecinde de geleneğimizi devam ettirdik” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR