İmamoğlu’nun VIP’e alınmamasına ilişkin açıklama yapan Meral Akşener’e İçişleri Bakanı Soylu’dan yanıt

Gaziosmanpaşa’da Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu’nun VIP’e alınmamasına ilişkin açıklama yapan Meral Akşener’e yanıt verdi. Soylu, Meral Akşener’in VIP aç

Genel 7.06.2019 20:02:00 0
İmamoğlu’nun VIP’e alınmamasına ilişkin açıklama yapan Meral Akşener’e İçişleri Bakanı Soylu’dan yanıt
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gaziosmanpaşa’da Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu’nun VIP’e alınmamasına ilişkin açıklama yapan Meral Akşener’e yanıt verdi. Soylu, Meral Akşener’in VIP açıklamasına, “Stajyer de olsan 6 ay içişleri bakanlığı yaptın” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa’da Karadeniz Mahallesi Trabzonlular Derneği’nce organize edilen programa katıldı. Programda Bakan Soylu’nun yanı sıra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çok sayıda vatandaş da yer aldı. Programda konuşan Soylu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu’da VIP Salonuna alınmamasına ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e cevap verdi. Soylu, “Stajyer de olsan 6 ay içişleri bakanlığı yaptın” diyerek Meral Akşener’i eleştirdi.

Meral Akşener’in valiyi eleştirmesine sert dille cevap veren Soylu, “Ama bir valiye birisi it diyecek, sen onu hiç tenkit etmeyeceksin, döneceksin valiyi tenkit edeceksin. Yazıklar olsun” şeklinde konuştu. Öte yandan salonda bir vatandaşın Suriyeliler ile ilgili sorunlarını dile getirmesine yönelik açıklama yapan Soylu, 75 bin Suriyelinin Türkiye sınırında bekletildiklerini ve alınmadıklarını açıkladı.

“Stajyer de olsan 6 ay içişleri bakanlığı yaptın”

İmamoğlu’nun VIP’e alınmamasına ilişkin açıklama yapan Meral Akşener’e cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “(İmamoğlu) Geldi, söylediği söz şu ‘bu vali bir it’. Ne oldu o güzel güzel güzel pıtırcıklar, o kucaklamalar. Sen Selahattin Demirtaş’a güzellemeler methiyeler dizeceksin, bu devletin valisine it diyeceksin. Ben dün Meral Akşener’in de ifadesini okudum. Meral Akşener de konuşma yapmış. Stajyer de olsan 6 ay içişleri bakanlığı yaptın. Sen devletin valisi ne demektir, hangi sorumluluklar ile bu görevi yapar bilmiyor musun? Vali kafasına göre iş yapamaz. Ama bir valiye birisi it diyecek, sen onu hiç tenkit etmeyeceksin, döneceksin valiyi tenkit edeceksin. Yazıklar olsun” dedi.

“Hamile kadını öldürüyorlar, ne yapacağız, sınırlarımızı mı kapatacağız”

Türkiye’deki mülteciler hakkında da konuşan Soylu, Suriyeli vatandaşların geri dönebilecekleri bir memleketi olmadığını söyleyerek “Bu adamların geri dönebilecekleri bir memleketi yok. Geri dönenleri biz döndürüyoruz zaten. 331 bin kişi geri dönüş yaptı. Bunlarla biz aynı sancak altında 450 yıl beraber yaşadık. Kadına tecavüz ediyorlar. Hamile kadını öldürüyorlar, ne yapacağız, sınırlarımızı mı kapatacağız. Bak şimdi 75 bin kişi hareketlendi, oradan buraya almıyoruz. Sınırlarımızın ötesinde kamp kuruyoruz onlara. Suriyelileri gönderelim buradan. Türkiye nasıl üretim yapacak diye bir sorun Allah rızası için” şeklinde konuştu.

“Bizim yapmamız gereken hırsızlığa, arsızlığa karışan varsa bunları kendi ülkelerine deport etmek”

İstanbul’a ilk önce Karadenizliler’in geldiğini ifade eden Bakan Soylu, “En ağır işte Karadenizliler çalıştı. Sonra bizimkiler asortikliğe kaçıp 2 çocuk falan yapmaya başladılar. Sonra Kürtler geldiler onlar bu sefer ağır işlerde çalışmaya başladılar. Onlar da asortikliğe kaçtılar. Şimdi Suriyeliler Afganlar. Bu üretimi bunlar yapıyorlar. Bizim yapmamız gereken ne, hırsızlığa, arsızlığa karışan varsa bunları kendi ülkelerine deport ediyoruz, uluslararası kurallar açısından yasak olmasına rağmen risk alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR