İmamoğlu, “Siyaseti unutarak çalışılırsa bu kent 5-10 yılda dünyanın en güzel kentlerinden bir olur”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Siirtliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfını ziyaret etti. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, “Bu şehrin birçok konusunun siyaseti unutarak ele alındığı bi

Genel 12.02.2019 15:40:26 0
İmamoğlu, “Siyaseti unutarak çalışılırsa bu kent 5-10 yılda dünyanın en güzel kentlerinden bir olur”
Tarih: 01.01.0001 00:00

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Siirtliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfını ziyaret etti. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, “Bu şehrin birçok konusunun siyaseti unutarak ele alındığı bir ortamlar oluşturulsun, inanın bu kent fazla değil 5-10 yılda dünyanın en güzel kentlerinden birisi olur. Ama siyaseti unutacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Fatih’e geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Bir dizi programlara katılarak daha sonrasında Kadınlar Pazarını ziyaret eden İmamoğlu, buradaki esnaf ziyaretinin ardından Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’na geçti. İstanbul’da yaşayan Siirtlilerle buluşan İmamoğlu, burada vatandaşların sorularını ve taleplerini dinleyip destek istedi.

“Siyaseti unutarak çalışılsın bu kent 5-10 yılda dünyanın en güzel kentlerinden bir olur”

Siirtliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma derneğinde konuşma yapan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ,”Kartal’da bir bina çöktü, durup dururken, nice insanımıza mezar oldu. Eğer buna biz sadece yıkıldığı zaman düşünmemiz lazım dersek, bu yöneticilik anlamına gelmez. Bu kentin bina sorunu, deprem sorunu en azından 20 yıldır bu şehrin gündeminde. 20 yıldır bu kentte ne yaptık? Soruna çözüm bulduk mu, ya da sorunla mücadele ettik mi, ya da bunun tam tersine kentin boş yerlerine bina mı yaptık? Bunları eğri oturup doğru konuşacağız, hesaplaşacağız. Bu hesaplaşma birinin makamı kaybetmesi, birinin oraya gelmesi değil, bu konular milli konulardır. Can kayıpları, insanların ekonomik olarak kayıplara uğraması bunların hepsinin çözülmesi gerek. Bu şehrin birçok konusunun siyaseti unutarak ele alındığı bir ortamlar oluşturulsun, inanın bu kent fazla değil 5-10 yılda dünyanın en güzel kentlerinden birisi olur. Ama siyaseti unutacağız” dedi.

“Bu şehir bu ülke adına partizanlığı yenecek”

Herkesin bir arada yaşadığı bir kent oluşturmak için çalışacaklarını söyleyen İmamoğlu, “Bu şehrin iradesi, Siirtlisi, Vanlısı, Karadenizlisi, Egelisi bir arada olmanın verdiği o kuvvetle güçle birlikte bu kentin yönetilmesi lazım. Sizinde bizimde diyebilmemiz lazım, bir başka vatandaşımız da bunu diyebilmeli. Bu kentte var etmek istiyoruz, kararlıyız, bunu başaracağız. Hiç kimse kendini dışarıda hissetmeyecek. Bu şehir bu ülke adına partizanlığı yenecek. Sorunlarla yüzleşeceğiz, sorunlarına çözüm bulacak, önce yüzleşeceğiz. Bu şehirde ne var ne yok, hep beraber bileceğiz. Bu şehir de kaç tane hasar görmüş veya yıkılmak üzere olan bina var bunu göreceğiz. Allah korusun, Deprem olursa bizi hakikaten Allah korusun, yani tek şeyimiz var o da dua etmek. Çünkü akşamdan sabaha düzelecek konulardan bahsetmiyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR