İdlib’teki ailelere gıda yardımı

Suriye’nin İdlib kenti kırsalındaki çadır kent ve kamplarda yaşayan ailelere 2 bin 419 adet gıda kolisi dağıtımı yapıldı.

Genel 13.10.2020 13:35:00 0
İdlib’teki ailelere gıda yardımı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Suriye’nin İdlib kenti kırsalındaki çadır kent ve kamplarda yaşayan ailelere 2 bin 419 adet gıda kolisi dağıtımı yapıldı.

İç savaşın sürdüğü Suriye’nin İdlib kenti kırsalındaki çadır kent ve kamplarda yaşayan ailelere İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından 2 bin 419 adet gıda kolisi dağıtımı yapıldı. Dağıtan kolilerinin içerisinde kuru bakliyat, kahvaltılık ürünler, salça ve sıvı yağ gibi besin malzemeleri bulunuyor.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı yazılı açıklamada, kış mevsiminin yaklaşmasıyla İdlib’teki kamplarda barınan ailelerin yaşamsal ihtiyaçlarının da artacağını söyledi.

Tosun, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib kentinin kırsalında bulunan kamplarda gıda dağıtımı yaptıklarını belirterek, ‘‘İdlib’te bulunan çadır kent ve kamplarda yaşam koşulları gerçekten çok kötü durumda. Savaşın devam ettiği ülkede asgari yaşam malzemelerini dahi temin etmekte zorlanan milyonlarca insan bulunuyor. Ailelerin gıda ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kamplarda 2 bin 419 adet gıda kolisi dağıtımı yaptık. Bu dağıtımımızdan yaklaşık 15 bin sivil faydalandı’’ dedi.

İdlib’te sivil halkın acil ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirten Tosun, "Yaklaşık 4 milyon insanın bulunduğu İdlib’te kış mevsiminin yaklaşmasıyla ihtiyaçlar giderek artıyor. Özellikle ülkenin çeşitli bölgelerinden İdlib’e tahliye edilen ve kamplara yerleştirilen aileler çok zor günler geçiriyor. Kış gelmeden hazırlıklarımızı tamamlayıp acil durumların oluştuğu ortamlarda insanların ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidermek istiyoruz" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR