Hırvatistan’daki depremden sonra çukurlar endişelendirdi

Hırvatistan’da 29 Aralık’ta meydana gelen depremin ardından başkent Zagreb’in 40 kilometre güneybatısında bulunan bölgede 3 ay da en az 100 çukur oluştu. Uzmanlar çukur oluşumun normal olduğunu ifade etse de kısa sürede çukur sayıs?

Genel 5.03.2021 12:39:02 0
Hırvatistan’daki depremden sonra çukurlar endişelendirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hırvatistan’da 29 Aralık’ta meydana gelen depremin ardından başkent Zagreb’in 40 kilometre güneybatısında bulunan bölgede 3 ay da en az 100 çukur oluştu. Uzmanlar çukur oluşumun normal olduğunu ifade etse de kısa sürede çukur sayısının fazla olması hem uzmanları hem de bölge halkı endişelendirdi.

Hırvatistan’da 29 Aralık’ta 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 7 kişi hayatını kaybetmişti. Depremin üzerinden 3 ay geçmesinin ardından başkent Zagreb’e 40 kilo metre uzaklıkta bulunan Menencani bölgesinde yaklaşık 100 çukur tespit edildi. Uzmanlar, depremlerin ardından çukurlukların oluşmasının normal olduğunu ifade etse de kısa sürede çukurların sayısının bu denli fazla olmasının endişe verici olduğunu ifade etti. Bölge halkında da korkuya neden olan çukurların ardından bilim adamları, gözlem ve inceleme için bölgeye hareket edeceklerini açıkladı.

Depremin çukur oluşumunu tetiklediğini ifade eden Hırvat Jeolojik Araştırması’nda görevli Josip Terzic, bilim adamlarıyla çeşitli yöntemler belirleyerek araştırma yapacaklarını dile getirdi. Bahçesinde büyük bir çukur oluşmasının ardından evinden ayrılarak arkadaşının evine yerleşen Nenad Tomasevic, depremden sonra çukurlukların oluşmaya başladığını sözlerine ekledi.

Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen, depremin vurduğu bölge yıkım halinde.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR