Gençler bir araya gelip bin kişiye iftar verdi

Bursa’da örnek gençler bir araya gelip kendi aralarında yardımlaşarak bin kişiyi iftar sofrasında buluşturdu.Bursa’da gelenek ve göreneklerin yüz yıllardır yaşatıldığı şirin ilçesi Büyükorhan’da yaşayan gençler kendi araların

Genel 13.05.2019 12:03:55 0
Gençler bir araya gelip bin kişiye iftar verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bursa’da örnek gençler bir araya gelip kendi aralarında yardımlaşarak bin kişiyi iftar sofrasında buluşturdu.

Bursa’da gelenek ve göreneklerin yüz yıllardır yaşatıldığı şirin ilçesi Büyükorhan’da yaşayan gençler kendi aralarında ve ilçedeki hayır severlerden topladıkları para ve gıda malzemeleriyle 10 bin kişilik nüfusa sahip ilçede bin kişiye iftar verdi. Yaptıkları etkiliği kurdukları Büyükorhan Gençlik Derneği (BÜGED) öncülüğünde yapan gençler herkesten alkış almayı başardı. Gençlerin verdiği iftar yemeğine ilçeden, köylerinden ve Bursa’nın farklı noktalarından da vatandaşlar katıldı.

İlçedeki birlik ve beraberliği yardımlaşma duygusunu geliştirmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Büyükorhan Gençlik Derneği Başkanı Emrah Seyrek, "Bu iftar yemeğini bu yıl ikinci defa düzenliyoruz. Derneğimiz ilçemiz gençlerinin kurduğu bir dernek, bugün bir kişinin katılımıyla bin kişinin katıldığı bir iftar yemeği düzenledik. Yemeğe ilçeden ve Bursa’nın farklı noktalarında yaşayan vatandaşlar katıldı. Bu kadar büyük katılımlı bir yemeği dağ ilçelerimizde gençler olarak ilk biz düzenledik. Bizi yaptığımız bu etkinlik için arayıp tebrik ediyorlar" dedi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR