Firmalar ‘Kariyer Fuarı’nda öğrencileri bekliyor

İstanbul Aydın Üniversitesinin bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği İAÜ Kariyer Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda onlarca firmanın standı yer alırken, öğrenciler firmalarla yüz yüze görüşerek staj ve iş imkânı elde ed

Genel 17.04.2019 15:18:37 0
Firmalar ‘Kariyer Fuarı’nda öğrencileri bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İstanbul Aydın Üniversitesinin bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği İAÜ Kariyer Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda onlarca firmanın standı yer alırken, öğrenciler firmalarla yüz yüze görüşerek staj ve iş imkânı elde edecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği İAÜ Kariyer Fuarı, Florya Halit Aydın Kampüsü bahçesinde başladı. Türkiye’nin ve dünyanın büyük firmalarının katıldığı fuarda, öğrenciler stantlarda firmalar ile iş başvuru süreçleri hakkında bilgi edinerek, iş başvuruları yapabilecek, kendilerini geliştirmek için yeni yol ve yöntemler hakkında da bilgi alabilecekler.

“Öğrencilerimiz firma yöneticileri ile birebir görüşebilecek”

‘Kariyer Fuarı’ ile öğrencileri firmaların insan kaynakları yöneticileriyle bir araya getirdiklerini söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Sözer Kırca, “Firmalar aradığı nitelikli iş gücüne ulaşabilsin, öğrencilerimiz firmaların işe alım koşulları hakkında bilgi sahibi olabilsin, staj başvurularını elden yapabilsinler ve mezun olacak öğrencilerimiz insan kaynakları yöneticileri ile bir araya gelip kendilerini tanıtabilsinler istedik. Dijitalleşen bu çağda biraz daha insan ilişkileri ile iş arama sürecini ön planda tutmaya çalıştık ve öğrencilerimiz için böyle bir fark oluşturmak istedik” dedi.

“Fuar sebebi ile pek çok öğrencimiz iş imkânı buluyor”

Kariyer Fuarı’nda toplam 75 firma ve yaklaşık 200’e yakın firma yetkilisi olduğunu belirten Kırca, “Bu senenin geri bildirimleri henüz gelmedi ancak geçen yıla baktığımız zaman çok başarılı sonuçlar görüyoruz. Öğrencilerimizin bizlere gelip staj yerlerini ayarladıkları, görüştükleri firmalardan iş teklifi aldıklarını ve işe başladıklarını ifade ettiklerini gördük. Fuar sebebi ile her sene pek çok öğrencimiz stajını ve mezuniyet sonrası işini ayarlayabiliyor. Gerçekten çok güzel geri bildirimler alıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR