Dışişleri Bakanlığı: “Oslo Belediyesinin teröre destek veren tutumu ibret vericidir”

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Oslo Belediyesinin desteklediği bir faaliyet kapsamında, PKK/PYD/YPG terör örgütünün propagandasına hizmet eden sözde kadın haklarıyla ilgili bir tablonun kamuya açık alana asıl

Genel 14.01.2021 20:12:52 0
Dışişleri Bakanlığı: “Oslo Belediyesinin teröre destek veren tutumu ibret vericidir”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Oslo Belediyesinin desteklediği bir faaliyet kapsamında, PKK/PYD/YPG terör örgütünün propagandasına hizmet eden sözde kadın haklarıyla ilgili bir tablonun kamuya açık alana asılmasına müsaade edilen bu tutumu ibret vericidir” denildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Oslo Belediyesinin desteklediği bir faaliyet kapsamında, PKK/PYD/YPG terör örgütünün propagandasına hizmet eden sözde kadın haklarıyla ilgili bir tablonun kamuya açık alana asılmasına müsaade edilmiştir. Diplomatik girişimlerimize rağmen Oslo Belediyesinin teröre destek veren bu tutumunda ısrar etmesi ibret vericidir. Zira, 40 binden fazla insanın ölümünden sorumlu eli kanlı bir terör örgütü olan PKK’nın yaşattığı acılardan en fazla etkilenenler arasında kadınlar bulunmaktadır. PKK/YPG’nin çocuk kaçırmak dahil işlediği suçlarla bir terör ve suç örgütü olduğu insan hakları raporlarına da yansımıştır. Evlatları terör örgütünce kaçırılıp zorla alıkonulan Diyarbakır Anneleri’nin feryatları buna örnektir. PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG de kadın istismarının baş aktörlerindendir. Bu terör propagandasına derhal son verilmelidir. Terörizme müsamaha edenlere, bu illetin bir gün kendilerini de vurabileceğini hatırlatırız” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR