Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Birilerinin istediği siyasi istikrarsızlığı onlara vermeyeceğiz"

Yerli Düşünce Derneğince düzenlenen ’Medeniyet Coğrafyamızdaki Son Gelişmeler Işığında Cumhur İttifakı’nın Önemi ve Seçimler’ konulu bir basın açıklamasında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 'S

Genel 12.02.2019 16:54:59 0
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Birilerinin istediği siyasi istikrarsızlığı onlara vermeyeceğiz"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yerli Düşünce Derneğince düzenlenen ’Medeniyet Coğrafyamızdaki Son Gelişmeler Işığında Cumhur İttifakı’nın Önemi ve Seçimler’ konulu bir basın açıklamasında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Birilerinin istediği siyasi istikrarsızlığı onlara vermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen ’Medeniyet Coğrafyamızdaki Son Gelişmeler Işığında Cumhur İttifakı’nın Önemi ve Seçimler’ konulu basın açıklamasında bir konuşma gerçekleştirdi. Topçu, Yerli Düşünce Derneğinin amacının, Türk-İslam dünyasından buraya gelen öğrencileri evlerinde gibi hissettirmek olduğunu kaydederek, ’’3 bin dergi dağıtılıyor. Bilim ve fikirlerimizi ifade eden ve çok kıymetli hocalarımızın yazılarının olduğu bir dergi çıkıyor. Bu dergi belediye başkanlıklarına, valiliklere ve meclise her ay dağıtılıyor. Medeniyet coğrafyamızda ihtiyaç esaslı her Kurban Bayramı’nda kurban kesiliyor. İlk Kurban Bayramı’nı Çad’da, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nı Kamerun’da yaptık. Aynı amanda burs veriyoruz. Bu faaliyetler devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyet Devleti ve milleti bütün dünya devlet ve milletlerinin toprak bütünlüğüne sonun kadar saygılıdır" diyen Topçu, şöyle devam etti:

"Biz asla bir ülkenin toprak bütünlüğünün bozulması, içinde kargaşa çıkmasını istemeyiz. Ama Türk milleti ve devleti bir şeye daha hassastır. Dünyanın neresinde olursa olsun hangi mazluma ve mağdura bir el uzanırsa uzansın, Türkiye devletiyle ve milletiyle o mağdurun her zaman yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Bizim milletimizin kadim özelliklerinden birisi dara düşenin elinden tutmaktır. Uluslararası siyasetimizin temeli de budur. Çin çok büyük bir ülke ama hür dünyanın tereddütleri var. Orada yaşayan Uygur Türkleri’nin insan haklarıyla ilgili sıkıntılar olduğunu Birleşmiş Milletler (BM) tespit ediyor. Yapılması gereken hür dünyanın gözü önüne bunu çıkarmaktır. Türkiye, Çin yönetiminde Özerk bölgede yaşayan insanlarla ilgili en tabii insan haklarının iddia edildiği gibi olmadığını bütün dünyaya ispat etmelidir. Türk milleti orada yaşananlarla ilgili kaygı duyuyor. Türkiye devleti ve milletiyle bu konuyu takip ediyor. Uluslararası hukuk çerçevesinde de üstüne düşeni her yerde yapacaktır.’’

’’Sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Birilerinin istediği siyasi istikrarsızlığı onlara vermeyeceğiz’’

Topçu, "Önümüzde bir seçim var. Bu seçimler sadece Ankara’nın seçimleri değil. Son yaşananlara baktığımızda Irak’tan ve Suriye’den kaçıp gelen 3,5 milyon kardeşimizi Türkiye misafir ediyor. Yani Ankara 1 milyar 800 milyonun Medinesi’dir. O yüzden seçimler bu kadar geniş bir kesimi ilgilendiriyor. 1071’den bu tarafa ne yazık ki istikbalimizle ilgili çeşitli saldırılarla karşı karşıyayız. Ama biz bu saldırıları 1071’de Malazgirt’te ortak Atamız Alparslan’ın etrafında yenmişiz. Bir ağacı bahane ettiler. Sokakları kan gölüne çevirmek istediler, def ettik. Bir akşam vakti önümüze kasalar koydular. Orada bir operasyon çekmeye çalıştırlar, def ettik. Üstümüzden jetler uçurdular. Birçok şehit ve yaralıya mal oldu bize. Def ettik. Bu millet istikbali ve ikbali için bedel ödedi. Bizi diz çöktürmek istiyorlar. Bizim medeniyet coğrafyamızda bizsiz haritalar belirlemek için ne yapıyorlar? Bunları yapmak için terör yoluyla, ekonomik baskılarla üzerimize geliyorlar, siyasetimizi dizayn etmeye çalışıyorlar .Siyasi istikrarsızlık oluşturarak, terörle, ekonomiyle yapamadıklarını yapmak istiyorlar. Belirlenen masada da Türkiye’nin olmamasını sağlamak istiyorlar. Sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Birilerinin istediği siyasi istikrarsızlığı onlara vermeyeceğiz. Cumhur İttifakı’yla biz olduk, hep beraber büyük Türkiye olduk’’ şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR