Bursalı dağcılar Everest’e tırmandı

Bursalı dağcılar dünyanın en yüksek dağı olan Everest’e tırmandı.7 Nisan Pazar günü yola çıkan ve STD Başkanı Ethem Kuruçay’ın da aralarında bulunduğu 11 kişilik ekibin faaliyeti 29 Nisan’da Bursa’ya dönüşle sona erecek. ST

Genel 19.04.2019 10:49:11 0
Bursalı dağcılar Everest’e tırmandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bursalı dağcılar dünyanın en yüksek dağı olan Everest’e tırmandı.

7 Nisan Pazar günü yola çıkan ve STD Başkanı Ethem Kuruçay’ın da aralarında bulunduğu 11 kişilik ekibin faaliyeti 29 Nisan’da Bursa’ya dönüşle sona erecek. STD üyeleri whatsapp ve sosyal medya aracılığıyla faaliyeti gün gün Bursa’daki yakınlarına aktarıyor. Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü Başkanı Ethem Kuruçay, Everest Base Kamp faaliyetinin çıkış kısmının başarıyla tamamlandığını da sosyal medya hesabından duyurdu. Mesajda “Hepimiz çok iyiyiz. Dönüşe başladik. Şu an 5.190 m. yükseklikteki Loboche de öğle yemeklerimizi yiyerek inişe devam edeceğiz” ifadeleri de yer aldı. Grubu Bursa’daki diğer üyeler ve yakınları da nefes nefese takip etti.

Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü Başkanı Ethem Kuruçay sosyal medyadan paylaştığı mesajlarda dünyanın en yüksek dağına yapılan tırmanışı an be an aktardı. Kuruçay tırmanışla ilgili son paylaştığı mesajda, "Burada helikopterler Everest Base kampı ile Lukla arasında taksi dolmuş gibi çalışıyorlar. Aynı anda havada bir kaç tane görebiliyorsunuz. Bizler bu gün 4410 m.yükseklikte aklimitizasyon yürüyüşü yaptık. 4835 m.yükseğe çıkıp geri döndük. Dün öğleden sonraa kar yağışı altında yürüdük. Gece dışarısı -15 dereceydi. Kaldığimiz odalar o kadar küçük ki zaten yüzde 60 oranında daha az olan oksijeni tüketip, baş ağrısı çekmiyelim diye pencerelerimizi o gece sıcaklığında bir el açıkliğı kadar açık bırakarak uyumak zorunda kaldık. Burada iletişim çok zorlaştı. Hepimiz çok iyiyiz. Şimdi akşam yemeğimizi yedik. Yarın 4910 m.yükseklikteki Loboche ye yürüyeceğiz. Ve her şey yolunda giderse iki gün sonrada Everest Base Camp’ı deneyeceğiz" bilgilerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR