Berber ve kuaförlerde 51 gün sonra tıraş zamanı

KORONA VİRÜS (KOVİD-19) SALGINI NEDENİYLE BİR SÜRE ÖNCE KAPATILAN BERBERLER VE KUAFÖRLER BUGÜN İTİBARİYLE HİZMET VERMEYE BAŞLADI. RANDEVU SİSTEMİ İLE ÇALIŞAN BERBER VE KUAFÖRLER, HİJYEN KURALLARINA ÇOK FAZLA ÖZEN GÖSTERİYOR.

Genel 11.05.2020 12:24:49 0
Berber ve kuaförlerde 51 gün sonra tıraş zamanı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir süre önce kapatılan berberler ve kuaförler bugün itibarıyla hizmet vermeye başladı. Randevu sistemi ile çalışan berber ve kuaförler, hijyen kurallarına çok fazla özen gösteriyor.

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkileyen korona virüsü ile mücadele kapsamında, berber ve kuaförler, 21 Mart tarihinde kapatılmıştı. Bugün itibarıyla, belirli kurallar uygulanarak ve dezenfekte işlemleri yapılarak hizmete açılan berberler, ilk tıraşları gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 aylık sürenin ardından ilk kez kepenklerini kaldırarak hizmet veren berberler, kurallar dahilinde açılma kararından memnun.

Müşterilerin ateşi ölçülüyor, tek kullanımlık malzemeler tercih ediliyor

Ordu’da berber esnaf Necdet Koyun, gelen müşterilerin ilk olarak ateşlerinin ölçüldüğünü ve dezenfekte edildiğini belirterek, “Koltukları da dezenfekte ediyoruz. Müşterimiz oturunca tek kullanımlık malzemeler kullanıyoruz. Gerekli ekipmanları da temizleyerek, tıraş işlemini sürdürüyoruz. Yaklaşık 2 aydır kapalı olduğundan yoğunluk da var. Randevu sistemi ile çalışıyoruz” dedi.

Erdem Akbulut isimli berber esnafı da daha önceden uyguladıkları hijyen kurallarını ileri bir seviyeye taşıdıklarını ifade ederek, “Hem kendimiz hem de müşterilerimizin sağlığı için uygulamamızda istekliyiz. Bu kuralları uygularken, müşterilerimizin de uymasını istiyoruz ve müşterilerimizin de bizi denetlemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Müşteriler ise yaklaşık 2 ay sürenin ardından ilk kez tıraş oldukları için mutlu olduklarını belirttiler.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR