Ankara’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği

Ankara’da 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 5’inci yıl dönümünde, 15 Temmuz Kizilay Milli İrade Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutuldu.

Genel 16.07.2021 00:24:28 0
Ankara’da  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ankara’da 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 5’inci yıl dönümünde, 15 Temmuz Kizilay Milli İrade Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin besinci yıl dönümünde, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutuldu. Nöbet saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa, Kur-an’ı Kerim tilaveti ve dua okunmasıyla devam edildi. Mehteran Takımın sunduğu şenliklerle program devam ederken, nöbete katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarını salladı. Ayrıca nöbette Türkiye’de yaşayan yabancıların da katılması dikkati çekti. Demokrasi nöbeti çeşitlik etkinlikler sürerken, Millet Camisi’ne yürüyüş ve sabah namazının ardından sona ermesi planlanıyor.

Konuşmasına 15 Temmuz şehitlerini anarak başlayan AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, “O gece FETÖ hain teröristleri bir darbe girişimine imza attılar. Ancak bu darbe girişimi sıradan bir darbe girişimi değildi. O gece yaşanan aynı zamanda bir işgal girişimiydi. O gece kardeşi kardeşe kırma günüydü. Belki de günlerce aylarca konuşulacak bir iç savaş girişimiydi. Ama o gece bu toprakları canından aziz bilen hemşirelerimiz Cumhurbaşkanımızın çağırısıyla sokaklar caddelere meydanlara akın ettiler. 15 Temmuz darbesini asla unutturmayacağız. Bizler bu topraklarda adete bir ahtapotu andıran terörün her bir koluyla ayrı bir mücadele içerisindeyiz. Bir yandan FETÖ’sü bir yandan PKK’sı bir yandan PYD/YPG’si bir yandan DAEŞ’i adeta Türkiye’yi boğmaya çalışıyorlar. Onlarla çok güçlü bir şekilde mücadele etmeye devam ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. FETÖ ile kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Mücadele edeceğiz ve son FETÖ’cüyü bu topraklardan söküp atana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Hiç kimse bizim bu konuda ki aziz ve kararlığımızı sorgulayamaz. Halen içimizde FETÖ’cüler olmuş olabilir bunun içinde halindeyiz. Ve onlara karşı mücadelemiz her zaman sürecek” diye konuştu.

Ankara’nın son kale olduğunu ve Ankara’nın düşmemesi gerektiğini ifade eden Ankara AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Hangi siyasi partiden olursa olsun evlerinden çıktılar ve bu milletin lideri bende meydanlara geliyorum, dedi. Bizlerde çocuklarımıza daha sağlam bir vatan için çok çalışmaya devam edelim. Burası bir aslında matem yeri burası aslında bir matem yeri burası ayrı zamanda zafer yeri. Bu meydan çok farklı bir yere sahip” şeklinde konuştu.

Burada bir konuşma yapan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Biz emekçiyiz biz memuruz, işçiyiz. Biz evlerimizde kiracıyız ama biz bu memlekette kiracı değiliz biz ev sahibiyiz. Bu memleketi 1 dolara satmayacağınız gösteren babayiğitleri Ankara’nın delikanlıları burada. Bu millet bir çok darbe girişimi atlattı. 15 Temmuz’da darbe görünümlü işgal hareketiyle kaldı. Bir daha aynı durumun tekrar etmemesi için bire daha kimsenin darbeye yeltenmemesi ve bir daha demokrasi askıya alınmaması çalışması vesayetin asla kazanmaması için bu 15 Temmuz nöbetleri son derece önemli. 15 Temmuz’da millet destansı bir tarih yazdı. Ama bazıları 15 Temmuz’u tiyatroya benzetti. Şehit verdiğimiz geceyi tiyatro diyenler ne yazık ki bu milletin yüzüne bakabiliyorlar” diye konuştu.

Demokrasi nöbetine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, AK Parti Genel Sekreteri, Fatih Şahin, Ankara Ak Parti Milletvekilleri Ankara Ak Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve bir çok vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR