On binleri ağırlayan turnuva 40. kez düzenlendi

Şehitkamil Belediyesi tarafından resmi gün ve haftalar anısına düzenlenen ve bu güne kadar on binlerce lisanslı sporcunun hamlelerini yaptığı satranç turnuvalarının 40.’sı minik satranç severlerin büyük ilgisiyle start aldı.

Gaziantep 20.04.2019 15:14:47 0
On binleri ağırlayan turnuva 40. kez düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şehitkamil Belediyesi tarafından resmi gün ve haftalar anısına düzenlenen ve bu güne kadar on binlerce lisanslı sporcunun hamlelerini yaptığı satranç turnuvalarının 40.’sı minik satranç severlerin büyük ilgisiyle start aldı.

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği işbirliğiyle organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 40. Geleneksel Satranç Turnuvası, Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde akıllı hamlelerin sahibi minik satranç severlerin büyük ilgi ve heyecanıyla başladı. Hamleni Yap projesi ile bu güne kadar on binlerce lisanslı sporcuyu Gaziantep ve Türk sporuna kazandıran Şehitkamil Belediyesi, 23 Nisan Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen organizasyonda minik şampiyonları ağırladı. 12 farklı kategoride 525 lisanslı sporcunun yarıştığı organizasyonda elde edilen sonuçlar, müsabık sporcuların ulusal kuvvet derecelerine de etki edecek.

Organizasyonun açılış seremonisinde verdikleri sosyal mesajlarla renkli anlar yaşatan, sporcuları yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Kölemen, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek, turnuvanın açılış hamlesini gerçekleştirdiler.

“Değerli velilerimize özel bir teşekkür borçluyuz”

Turnuvanın açılış seremonisinde katılımcı sporcular ve tribünlerde onları yalnız bırakmayan sporcu velilerine seslenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sporcu öğrencileri satranç sporuna yönlendiren ve düzenlenen turnuvalarda onları büyük bir sabırla dinleyen sporcu velilerinin özel bir teşekkürü hak ettiğini ifade etti. Fadıloğlu, “Geleneksel satranç turnuvalarının 40.’sını icra etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen turnuvada 525 sporcumuz yer alıyor. Sonuçların ulusal değerlendirmeye tabi tutulacak olması ayrı bir önem taşıyor. Bu anlamda Gençlik Spor ve İl Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Türkiye Satranç Federasyonumuza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Sporcu öğrencilerimizi satranç sporuna yönlendiren ve düzenlenen turnuvalarda onları büyük bir sabırla dinleyen sporcu velilerimiz, özel bir teşekkürü hak ediyor. Kıymetli velilerimiz, bizim en büyük destekçilerimiz. Eğitim, kültür, spor ve sanata büyük önem veriyoruz. İnşallah yine sizlerin desteği ile bu 4 başlıkta çalışmalarımızı hızlandıracağız. Ülkemizin gelişmiş insan gücüne de ihtiyacı var. Bu da tek taraflı gelişmeyle olmuyor. Yalnızca akademik başarıyla gerçek başarıyı elde etmek mümkün değildir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha nitelikli işler yapacaklarına olan inancımız tam. Katılımcı tüm sporcularımıza gönülden başarılar diliyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR