Şehirdeki paydaşlar ile fikir alışverişleri sürüyor

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Pasinler Belediyesine başkan olarak seçilen Ahmet Dölekli’yi misafir etti.Seçim günü yaşadığı talihsiz kazadan dolayı Dölekli’ye geçmiş olsun temenni

Erzurum 13.05.2019 11:27:06 0
Şehirdeki paydaşlar ile fikir alışverişleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Pasinler Belediyesine başkan olarak seçilen Ahmet Dölekli’yi misafir etti.

Seçim günü yaşadığı talihsiz kazadan dolayı Dölekli’ye geçmiş olsun temennilerini ileten ve aynı kazada yakın akrabasını kaybetmesinden ötürü başsağlığı dileyen Rektör Çomaklı, buruk bir sevinç yaşayan Başkan Ahmet Dölekli’yi yeni görevi için tebrik etti.

Erzurum’un kış ve tarih turizminin yanında termal turizm açısından da oldukça elverişli olduğunu aktaran Rektör Çomaklı, Aziziye ilçesinde bulunan kaplıcalar ile Pasinler’de bulunan kaplıcaların yerli ve yabancı turist çekecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Türkiye’nin sahip olduğu kaplıca suyu potansiyeli ile dünyanın önemli termal pazarlarından biri olduğunu anımsatan Çomaklı: “Ülkemizde termal turizmin sağlık turizmi içerisinde önemi çok büyük. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinin de yer aldığı sağlık hizmeti şehrimizi bu anlamda ön plana çıkarıyor. Yeni yapılan şehir hastanesi ile Erzurum dünyanın önemli sağlık merkezlerinden biri haline gelecek. Bunun yanında kış ve tarih turizmi açısından zaten cazibe merkezi konumunda. Bunlara alternatif olarak termal turizmi neden olmasın. Her yıl binlerce turist dinlenmek ve yenilenmek için termal tesislerde konaklıyor. Pasinler ve Aziziye’de bulunan kaplıcalar da bu tesisler arasında yer alabilir” dedi.

Pasinlerin ayrıca tarım ve hayvancılık açısından Erzurum’un önemli ilçeleri arasında yer aldığını belirten Rektör Çomaklı, Ziraat ve Veteriner Fakültelerinin ilçelerde çeşitli çalışmalar yürüttüğünü, üniversite olarak şehrin ihtiyaç duyduğu her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Ziyaretinden dolayı Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli’ye teşekkür eden Rektör Çomaklı, yeni görevinde kendisine başarılar diledi.

Misafirperverliğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür eden Başkan Dölekli, Atatürk Üniversitesinin Erzurum ve bölgesi için oldukça değerli olduğunu, çıkmaza girildiği süreçlerde bilimsel çalışmalar ile yol gösterdiğini, ürettiği bilgiler ile hayatı kolaylaştırdığını aktardı.

Atatürk Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade eden Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, Prof. Dr. Ömer Çomaklı nezdinde yönetimine ve üniversitede görev yapan akademisyenler ile tüm idari personele başarı temennisinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR