Kadına yönelik şiddete dikkat çektiler (Tekrar)

Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin İş Merkezlerinde Turuncu Balon Ve Broşür Dağıttı.

Erzurum 25.11.2019 17:26:56 0
Kadına yönelik şiddete dikkat çektiler (Tekrar)
Tarih: 01.01.0001 00:00

Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Sis Çelik, öğrencileriyle birlikte kadına şiddet ve flört şiddetine dikkat çekmek için turuncu balon ve broşür dağıttı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü sebebiyle Doç.Dr. Aslı Sis Çelik, Atatürk Üniversitesi Kampüsü’ndeki yemekhane önü ve kent merkezindeki AVM’te stant açtı. Kadına yönelik şiddet ve flört şiddetine dikkat çeken Çelik ve öğrencileri vatandaşlara turuncu balon ile broşür dağıtarak konuyla ilgili bilgilendirdi.

Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü sebebiyle bir dizi etkinlik düzenledi. Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezi salonundaki etkinlikler Doç. Dr. Elif Küçükdurur’un İletişim Fakültesi öğrencileriyle birlikte hazırladığı şiddetin sıradan yüzleri sergisiyle başladı. Kadına yönelik şiddet konusunda sokak röportajlarının izletildiği etkinlikte Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş’ın şiir dinletisi sunduğu programda nin yanısıra şiir dinletisi yapılan etkinlikte, ’şiddetin toplumsal yüzü’ konulu panel gerçekleştirildi. Üniversiteli gençlerin de destek verdiği etkinlikler kapsamında kadına yönelik şiddet konusunda kısa oyunlar sahnelendi.

Günboyu devam eden programlar Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı sanatçısı Derya Eroğlu’nun kapanış şarkısıyla sona erdi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR