Anneler Gününde Şehit anneleri unutulmadı

Erzincan Valiliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü tarafından şehit anneleri ve aileleri ile gazi ve gazi yakınları için Anneler Günü vesilesiyle iftar programı düzenlendi.Kule Park Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine

Erzincan 13.05.2019 08:22:35 0
Anneler Gününde Şehit anneleri unutulmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erzincan Valiliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü tarafından şehit anneleri ve aileleri ile gazi ve gazi yakınları için Anneler Günü vesilesiyle iftar programı düzenlendi.

Kule Park Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine; Erzincan Valisi Ali Arslantaş, eşi Hatice Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer Doğan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Programda selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Bekir Aksun, katılımlarından ötürü tüm şehit yakınları ve gazilere teşekkür ederek ramazan ayını tebrik etti.

Vali Ali Arslantaş ise konuşmasında, yardımlaşmanın ve dayanışmanın yaşandığı Ramazan ayının, hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Konuşmasını sürdüren Vali Arslantaş; “Rahmet, mağfiret, bereket ayı olan mübarek ramazan ayında sizlerle aynı sofrayı paylaşmanın memnuniyeti içerisindeyim. Yardımlaşmanın, dayanışmanın ete kemiğe büründüğü bu ay, aynı zamanda milletimizin iftihar edilecek hasletlerinin de ortaya çıkmasına bir kez daha vesile olmaktadır. Bu kutlu zaman diliminde vatan savunmasında şehit düşmüş yiğitlerimizin yakınlarıyla canı pahasına kahramanlık destanı yazmış gazilerimiz ve aileleriyle bir arada olmanın bahtiyarlığı içerisindeyim. Bugün aynı zamanda yüzüne baktığımızda bizi huzura kavuşturan, bizlere önce kol kanat geren, sonra da kanat verip uçuran merhamet ve sevgi timsali annelerimizin günü. Tüm annelerin Anneler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum. Ebediyete irtihal etmiş anneleri rahmetle anıyorum. Evlatlarını kaybetmiş annelerimizin hüznünü en kalbi duygularımla paylaşıyorum. Sımsıcak bir şey düşünün, asla yakmayan. Bütün dünya size sırtınızı dönse sizi asla yalnız bırakmayan. Başarılarınızda olduğu kadar başarısızlıklarınızda da yanınızda olan. Elleri öpülesi varlıklar, fazilet ve şefkat gibi ulvi duyguların taşıyıcısı annelerimiz. Sesinin tınısından, ufak bir bakışından anlar ne hissettiğini. Onun kucağındaki, onun kokusundaki huzur hiçbir yerde yoktur.

Anneleri anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bu coğrafyada asırlardır huzur içinde yaşıyorsak analarımızın duaları, metaneti ve fedakârlığı sayesindedir. Bu toprakları ‘’ana vatan’’ yapan, Fatihleri, Gazi Mustafa Kemalleri yetiştiren elleri öpülesi analardır. En güvenli limanımız olan ana kucağının sıcaklığını, samimiyetini, huzurunu yaşayan insanların, karşılaşacağı bütün zorlukların üstesinden geleceğine inanıyorum. Zira anne duasını almış bir evladın adeta manevi bir zırhla himaye edildiğine inanıyorum. Anne ve babalarımızın rızasını kazanmak, gönüllerini hoş tutmakla, öğütlerini dinlemekle mümkün olur. Anneler aziz vatanımız gibi fedakârlığın, cömertliğin karşılık beklemeden vermenin ve sevmenin sembolüdür. Bundandır ki nice evladımız aziz vatanımız için hiçbir karşılık beklemeden canlarını seve seve verdiler. Rabbim onlardan razı olsun. Bu aziz vatanın bekası için toprağa düşmüş canlarımızın ruhu şad olsun. Bizler bu şuurla, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmeyi sürdüreceğiz. Ana vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Ülkemizi her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için durmadan, yorulmadan, yeise kapılmadan çalışacağız. Siz değerli şehit yakınlarımızın bir an olsun başını yere eğdirmeyeceğiz. Zira aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz hiçbir şartta bağımsızlığımızdan, özgürlüğümüzden, yurdumuzun bütünlüğü ve milletimizin birlik beraberliğinden taviz vermeyeceğini ve sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya ilan etmişlerdir. Bu nedenledir ki yükümüz ağır, mesuliyetimiz çok büyük. Attığımız her adım, aldığımız her karar, bu bilincin tezahürüdür. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kahramanlarımızı yetiştiren tüm annelerimizin hürmetle ellerinden öpüyorum. Ebediyete irtihal etmiş annelerimize rahmet diliyorum. Bu mübarek günde tuttuğunuz oruçların kabul olmasını temenni ediyor, sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum” dedi

Konuşmaların ve yenilen iftar yemeğinin ardından Vali Arslantaş, eşi Hatice Arslantaş ve beraberindeki protokol mensupları şehit yakınları ve gaziler ile sohbet ederek, istek ve taleplerini dinlediler.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR