23 Nisan kutlamaları Erzincan’da renkli görüntüler oluşturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yıl dönümüne yönelik Erzincan’da kutlama programı düzenlendi.İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay.

Erzincan 23.04.2019 16:16:06 0
23 Nisan kutlamaları Erzincan’da renkli görüntüler oluşturdu
Tarih: 01.01.0001 00:00

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yıl dönümüne yönelik Erzincan’da kutlama programı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Aziz Gün, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, çocukların; üreten, sorgulan, araştıran bireyler oldukça ulusal egemenliğin ilelebet devam edeceğini belirterek, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Ardından konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise yeni nesillerin sorumlu ve duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesi gerektiğine değinerek, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı konuşmada; “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99.yıl dönümünü, birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’yla başlayan bağımsızlık mücadelemiz sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi açılması, küllerinden doğan bir milletin Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulacağını müjdelemiştir.

Millet iradesini hâkim kılmak için büyük bir özveriyle açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi o dönemde istiklalimiz ve istikbalimiz için önemli kararların alındığı bir yer olmuştur. Böylelikle milli egemenlik temelinde bağımsızlık ışığı tüm yurda yayılmıştır.

Gazi Meclisimizin açılmasıyla demokrasinin ve bağımsızlığının en önemli merhalesi tamamlanmış, tarihin hiçbir döneminde esarete mahkûm olmayan şanlı ecdadımız küllerinden doğan bir devlet kurmuştur. Cumhuriyetle doğan çocuklar bugün olgunluk çağındadır. Filiz, fidan, fidan köklü bir ağaç olmuştur artık. Ecdadımız bizlere cennet gibi bir vatan bırakmıştır.

Bu aziz vatanın harcında şehitlerimizin ölümsüz cesareti, nice gazilerimizin şeref payı vardır. Unutmayalım ki Mustafa Kemal ve arkadaşlarının idealist ruhlarını tutuşturan millet ve vatan sevgisidir. Bu sevgide soylu milletimizin hür, bağımsız ve mutlu yaşama özlemi vardır.

Hür ve bağımsız yaşama şuurunun nesilden nesile aktarılması ve yeni idealist ruhların bu topraklarda kök salması için Mustafa Kemal Atatürk, Gazi Meclisimizin açılış gününü çocuklarımız için bayram ilan etmiştir. Çocuklarımız ve gençlerimiz, aziz vatanın yücelmesinde eğitimde, bilimde, sanatta ve sporda dünyada söz sahibi olacaktır. Güçlü Türkiye yolunda aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımıza güveniyoruz.

Bu bilinçle bizler de her türlü kötülükten müstesna çocuklarımızın iyiye, güzele, faydalıya meyletmesini sağlamak ve iyilik üzere büyümelerine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize yapılacak yatırımın doğrudan, Türkiye’nin geleceğine yapıldığının bilincindeyiz. Çocuklarımız üreten, sorgulan, araştıran bireyler oldukça ulusal egemenliğimizin ilelebet devam edeceğine yürekten inanıyoruz.

23 Nisan, çocuklarımızın masumiyetiyle değer kazanan, onların sevinci ve tebessümüyle güzelleşen, ruh dünyamızı ferahlatan çok özel günlerden biridir. Çocuklarımıza bu özel günün sadece tatil olmadığını, bir şuurlanma günü olduğunu da anlatmamız gerekir.

Bildiğiniz üzere pazar günü dört şehit verdik. Şehitlerimiz bu aziz vatan için dün de bugün de canlarını çocuklarımızın huzur içinde yaşaması için feda ettiler, ediyorlar. Bu itibarla, yurdumuzun üstünde tüten en son ocak sönmeden, rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızı kimse indiremeyecektir. Şahadetleri dinin temeli olan ezanımızı bir an bile olsa kimse dindiremeyecektir. Uğrunda nice canlar verilse de mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değdirilmeyecektir. Hakka tapan yüreklerin top yekûn vurduğu bu aziz milletin birlik ve beraberliğine göz dikenler asla ve kat’a muvaffak olamayacaklardır.

Geleceğini, yetişmekte olan çocuklarına ve gençlerine emanet etme cesaretini ve yüceliğini gösterebilen; onlara kayıtsız şartsız güvenen, Cumhuriyet’imizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışmaya, üretmeye, çocuklarımızı çağın ruhuna uygun yetiştirmeye devam edeceğiz. Ülkemizin, çocuklarımız üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, parlak hedefleri, duru zihinleriyle 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza olan inancımız tamdır.

Bu duygular içinde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırlamış oldukları birbirinden renkli dans gösterileri ile sahne alırken, seslendirdikleri şiirler ile birleştirdikleri gösteriler katılımcılardan büyük alkış aldı.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR