Yayladağı’ndan Rusya’ya çilek ihracatı

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, kaymakamlığın desteğiyle ekilen, raf ömrü, boyutu ve aromasıyla talep gören çileğin, Rusya’ya ihraç edilmek üzere hasadı gerçekleşti. Hatay Valisi Rahmi Doğan da tarlaya gelerek hasat çalışmaların?

Ekonomi 14.05.2019 16:14:00 0
Yayladağı’ndan Rusya’ya çilek ihracatı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, kaymakamlığın desteğiyle ekilen, raf ömrü, boyutu ve aromasıyla talep gören çileğin, Rusya’ya ihraç edilmek üzere hasadı gerçekleşti. Hatay Valisi Rahmi Doğan da tarlaya gelerek hasat çalışmalarını inceleyerek çilek topladı.

2011 yılında Yayladağı Kaymakamlığı koordinesinde 10 dekar alanda başlayan ve daha sonra üretim alanı bin dekara kadar ulaşan Yayladağı çileği, ihraç edilmek üzere toplandı. İlk etapta hasat edilen yaklaşık 30 ton çilek Rusya’ya ihraç edilmek üzere sandıklara yerleştirildi. Bu sezon 4 bin ton ürün elde edilmesi beklenen Yayladağı çileğinde, Rusya’dan sonra Romanya’ya da ürün gönderileceği bildirildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, hasat çalışmalarını inceleyerek çilek topladı. Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ve çiftçilerden bilgi alan Vali Doğan, ihracat için kurulan soğuk hava deposunda incelemede bulundu.

Yayladağı çileğinin yöre halkı ve Bayırbucak Türkmenleri için önemli gelir kapısı olduğunu ifade eden Vali Doğan, “Yayladağı ilçemizde üretimine başlanan çilek, ilçemizin tarımsal potansiyeline olumlu bir katkı yapan katma değeri yüksek bir ürünüdür. Burada yürütülen proje ile 250 civarında Suriyeli Türkmen aile geçimini sağlayabiliyor. Bu yolla hem üretime katlı yaparken hem de ekonomik gelir elde etme ve kendi geçimlerini ikame etme imkanı buluyorlar” dedi.

Vali Doğan’a ziyaretinde Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ile Yayladağı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Ballı eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR