Yapı Kredi 18 Yaş Altı Banka Kartı

Neredeyse her banka, reşit olan her birey için banka kartı verirken; bazıları reşit olmayan bireyler için banka kartı vermeyebiliyor. Yapı Kredi 18 yaş altı banka kartı veren bankalardan birisi. Eğer 18 yaşından küçükseniz ve banka kart?

Ekonomi 8.12.2019 00:58:16 1
Yapı Kredi 18 Yaş Altı Banka Kartı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Neredeyse her banka, reşit olan her birey için banka kartı verirken; bazıları reşit olmayan bireyler için banka kartı vermeyebiliyor. Yapı Kredi 18 yaş altı banka kartı veren bankalardan birisi. Eğer 18 yaşından küçükseniz ve banka kartı almak istiyorsanız, bu rehber sizin sorularınıza ve merak ettiklerinize göre yazıldı.

İnternetin yaygınlaşması ve teknolojinin de gelişmesi ile beraber, internet alışveriş işlemleri bir hayli artış gösterdi. İnternetten alışveriş yapabilmek için elbette ki kredi kartı ya da banka kartı gerekiyor. Banka kartları yalnızca internet alışverişlerinde değil, para birikimi yapmak ya da para göndermek gibi bankacılık işlemleri için de kullanılabiliyor.

18 Yaş altı banka hesabı, henüz reşit olmayan kişiler, iş yapmak isteyen, birikim yapmak isteyen ya da burs almak amacı ile vadesiz hesap açmak isteyen kişiler için bankalar tarafından sunulan bir hizmettir. 18 yaş altı banka hesabı alabilmek için, kişinin anne ya da babasının bankaya giderek; çocuk adına imza atması ile mümkün olabilmektedir. Bankadan bankaya değişiklik gösterse de; genel olarak gençler için banka hesabı açma işlemi bu şekilde ilerlemektedir.

18 yaşından küçüklere banka kartı almak için; ilk olarak kişiye bir banka hesabı açılması gerekmekte. Eğer çocuğunuz için bir banka hesabı açmak istiyorsanız; Yapı Kredi 18 yaş altı banka hesabı, birçok avantajı ile sizler için iyi bir seçenek olacaktır.

12 ila 18 yaş aralığında olan her birey; aile fertlerinden biri ile yani anne ya da babası ile Yapı Kredi Bankasına ait herhangi bir şubesine giderek; kolaylıkla bir banka hesabı açabilir ve akabinde banka kartı sahibi olabilir. 18 yaşından küçük gençler için tanımlanan banka kartları ve hesapları ile; internet alışverişleri yapılabilir ya da para alıp, para gönderme işlemleri gerçekleştirilebilir. Öte yandan online bankacılık ile herhangi bir kısıtlama olmadan, bankanın sunduğu tüm hizmetlerden yararlanılabilir.

Yapı Kredi 18 yaş altı banka kartı açtırmak için; 18 yaşındaki birey ve aile fertlerinden biri başvuru yapabilir. Eğer 18 yaş altı kredi kartı başvurusu yapmak istiyorsanız; aşağıda yazılanlara göz atmanız gerekmektedir.

Kredi Kartı Başvurusu 18 Yaş Altı

Genel yasalar ve banka protokolleri; yalnızca reşit olan bireylerin kredi kart başvurusu yapabilmesine olanak tanımaktadır. Fakat bazı bankalar; örneğin Yapı Kredi Bankası kredi kartı başvurusu 18 yaş altı için de hizmet verebiliyor. Şayet kredi kartı almak isteyen kişinin anne ya da babası Yapı Kredi Bankası müşterisi ise, 18 yaş altındaki genç ile bankanın herhangi bir şubesine giderek; ek kart başvurusu yapabilirler. Ek kredi kartı ile 18 yaş alı kredi kartı sahibi olabiliyor. Aile bireyleri tarafından belirlenen alışveriş ve harcama limiti dışarısına çıkılmadan, aile fertlerine bağlı olarak kredi kartı kullanılabiliyor, alışveriş yapılabiliyor ve diğer tüm bankacılık işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Kredi kartı başvurusu 18 yaş altı için yapılacaksa, nüfus cüzdanı ya da banka kartı ile banka şubesine giderek; yapılacak başvuruyu yani kredi kartı talebini dile getirerek; bankadan kredi kartı alınabilir. Kişi reşit olamadığı için yani 18 yaşından küçük olduğu için, kredi kartı aile bireylerine bağlı olmaktadır. Kart üzerinde her türlü hak sahibi olan anne ya da baba, kartın kullanım limitini belirleyebilir, nakit avans limitini düşürebilir ya da arttırabilir veya internet alışverişlerine kapatıp açabilir. Öte yandan kredi kartı ile yapılan her alışverişi ya da işlemi kontrol edebilirler.

Kredi kartının limiti anne ya da babanın kartına bağlı olduğu için; borç da aynı şekilde her ne kadar ek karta gelse de; kartın asıl sahibi ( anne ya da baba ) borcun asıl sahibi olarak görülmektedir.

Kredi kartını kullanacak kişi genç olduğundan dolayı, bankadan bankaya değişen; farklı avantajlardan faydalanabilir. Örneğin birçok banka, 18 yaş altı kredi kartı için herhangi bir işlem ücreti ya da kredi kartının yıllık aidatını talep etmez. Yine aynı şekilde, birçok banka; genç kişinin harcamalarına puanlar vererek; biriken puanlar sayesinde bir süre sonra ücretsiz şekilde alışveriş yapılmasına olanak tanıyabilmektedir. Kişi 18 yaşını geçtikten sonra; ek kart yerine kendi adına kredi kartı başvurusu yaparak, aile bireylerinden bağımsız olarak kredi kartı kullanabilir.


Anahtar Kelimeler:
Ersoy taşkıran
29.08.2022 15:28:06
Bankaya gittim ayrı olduğum için hesap açılmadı alt tarafı bir hesap kartı Onur'a vermediler

YAZARLAR