THY Uçuşları Ne Zaman Başlıyor? Tedbirler Belli Oldu

Türk Hava Yolları kovid-19 salgını nedeni ile en fazla zarar gören şirketlerin başında geliyor. Yılın ilk çeyreğinde 2 milyar TL üzerinde zarar eden şirket, 4 Haziran itibarı ile uçuş seferlerine başlıyor.

Ekonomi 29.05.2020 21:23:20 0
THY Uçuşları Ne Zaman Başlıyor? Tedbirler Belli Oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türk Hava Yolları kovid-19 salgını nedeni ile en fazla zarar gören şirketlerin başında geliyor. Yılın ilk çeyreğinde 2 milyar TL üzerinde zarar eden şirket, 4 Haziran itibarı ile uçuş seferlerine başlıyor. 28 mayıs öncesinde satılan biletlerde iptal işlemi uygulayan şirket 28 Mayıs - 3 Haziran arası uçak bileti olanların iptal işlemlerini yapıyor. 4 Haziran itibari ile yurt içi seferlerine başlayacak olan şirket, korona virüsü salgını nedeni ile bir dizi tedbirler aldı. Bu tedbirler kapsamında seyahat başlanacak. Özel hava yolu şirketleri de Sağlık Bakanlığının direktifleri doğrultusunda hazırlıklarını yaparak, yurt içi seyahatlere başlayacak.

4 Haziranda Uçuşlar Başlıyor

1 Haziran itibari ile seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından 4 Haziran itibari ile THY ve diğer hava yolu şirketleri uçuşlara başlayacak. THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı iç hata seferleri ile birlikte, ayrıca dış hat seferleri ile ilgili de açıklamalar yaptı. THY'den konuyla ilgili gelen bildirim de Türk vatandaşlarının Hayat Eve Sığar kodları ile (HES) iç hat uçuşlarına kabulü sağlanacak ve iş hat uçuşlarını yapabilecekler. Böylelikle sağlıklı ve güvenli bir uçuş ortamı sağlanacak. Ayrıca THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, uçaklarda yan koltukların boş olması kararının henüz alınmadığını ve Sağlık Bakanlığından da böyle bir tedbirin gelmediğini açıkladı. Yani uçaklarda koltuk boşlukları söz konusu değil.

Uçaklar Korona Virüsüne Karşın Hazırlandı

Özel Haberler sitesinden edinilen bilgiye göre uçak havalandırma sistemlerinin de HEPA filtreleri devreye girdi. Buna göre çok iyi bir havalandırma sistemine geçen uçaklarda, virüs bulaşma riski en aza indirgendi. Yolcuların uçağa binmeden önce kontrollerinin özel sağlık ekipleri ile yapılacak olması ve uçakların her sefer sonrasında hijyen kontrollerine göre temizleneceği de bildirildi.

Yurt Dışı Seferleri Ne Zaman Başlıyor?

Özel Haberler servisinden edinilen bir diğer bilgiye göre, 4 Haziranda iç hat seferlerinin başlanmasının ardından, dış hat seferleri ise 10 Haziran itibari ile başlayacak. Şuan alınan kararlar neticesinde 4 Haziran ve 10 Hazirana kadar uzatılan tedbir kararları devam edecekken, bu tarihlerden sonra yurt içi tüm seferler ve yurt dışında ise anlaşmalı ülkelere seferler düzenlenmeye başlayacak.

Kaynak : https://www.haberlerozel.com/gundem/thy-ucuslari-icin-yeni-kural-ve-tedbir-kisitlamalari-belli-oldu-h977.html


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR