Siemens Energy yeniden yapılandırma sonrası stratejisini açıkladı

SİEMENS ENERGY YENİDEN YAPILANDIRMA SONRASI STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

Ekonomi 17.09.2020 14:44:20 0
Siemens Energy yeniden yapılandırma sonrası stratejisini açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Siemens Energy, yeniden yapılandırma sonrası stratejisini açıkladı. Dünya Sermaye Piyasası Günü etkinliğinde paylaşılan stratejinin merkezinde hızlandırılmış karlı büyüme bulunuyor.

Siemens’in konvansiyonel ve yenilenebilir enerji alanlarını bir araya getiren ve bağımsız bir şirkete dönüştürülen Siemens Energy, yeniden yapılandırma sonrası stratejisini açıkladı. Dünya Sermaye Piyasası Günü etkinliğinde paylaşılan stratejinin merkezinde hızlandırılmış karlı büyüme bulunuyor. Bugün dünyada üretilen elektriğin yaklaşık altıda biri Siemens Energy teknolojisine dayanıyor ve şirket, 90’dan fazla ülkede bulunan 91 bin çalışanıyla enerji değer zincirinin neredeyse tamamında bir dünya lideri olarak faaliyet gösteriyor. Bu da Siemens Energy’nin gelecekteki sürdürülebilir enerji ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir rol oynayacağını gösteriyor.

Güçlü bir finansal temeli bulunan Siemens Energy’nin bağımsız bir şirket olarak sahip olduğu stratejisinin ilk aşamasını, 2023 mali yılına kadar Gaz ve Enerji bölümünün kârlılığını ve nakit akışını artırmaya odaklanmak oluşturuyor. Şirket, operasyon mükemmelliği için en önemli kaldıraçlar arasında bulunan daha yalın bir maliyet yapısını, optimize edilmiş lojistiği, merkezi satın almayı ve uygunsuzluk maliyetlerini azaltmayı değerlendiriyor. Siemens Energy’nin 2023 mali yılı hedefi ise yüzde 6,5 ila 8,5’luk bir kâr marjına ulaşmak.

“Türkiye’ye enerji vermeye devam edeceğiz”

Siemens içinde yer alan enerji alanının ayrı bir şirket olarak yapılandırılmasının önemli bir kilometre taşı olduğunun altını çizen Siemens Energy Türkiye CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Levent Dinçer, “Siemens Energy olarak yeniden yapılandırma sürecimiz sonrası, enerji sektöründe daha da güçlü bir marka ile ilerleyip kapsamlı portföyümüz sayesinde Türkiye’ye enerji vermeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Siemens Energy stratejisinin temelinde yer alan bir başka konu ise Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim (ESG). Şirket, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni benimsiyor ve 2030’a kadar kendi operasyonlarında iklime zararsız olmayı, aynı zamanda çalışan sağlığı ve güvenliği için sıkı hedefler belirlemeyi taahhüt ediyor. Bunun ötesinde, kapsayıcılık ve çeşitlilik de Siemens Energy’nin sürdürülebilirlik stratejisinin başlıca unsurları arasında yer alıyor. Yönetim Kurulu, çeşitliliği güçlendirmek için kadın yöneticilerin sayısını 2025 yılına kadar en az yüzde 25, 2030 yılına kadar ise en az yüzde 30 oranında artırmayı hedefliyor.

Siemens Energy Başkanı ve CEO’su Christian Bruch, şirketin bu yöndeki çalışmaları hakkında, “Siemens Energy, günümüzdeki enerji dünyasının bir aynası. Kapsamlı ve yüksek çeşitlilikteki ürünlerimiz, çözümlerimiz ve hizmetlerimiz sayesinde dünyanın artan enerji ihtiyacını karşılarken aynı zamanda sera gazlarının düşürülmesine yönelik gayretleri de destekleyebiliyoruz. Bu bizi, müşterilerimize enerji geçişi konusunda destek vermek için ideal bir konuma yerleştiriyor” diyor.

5 bin Ar-Ge çalışanı, 24 bini aşan patent

Siemens Energy, Ar-Ge odağını yapılandırma sonrasında da sürdürmeye devam edecek. Her yıl 1 milyar Euro’luk Ar-Ge bütçesi ayıran Siemens Energy’nin 5 bin kişilik Ar-Ge kadrosu ve 24 bini aşan patenti bulunuyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR