Pakistan Vizesi Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Farklı nedenlerden dolayı Pakistan’a gitmek isteyen bireylerin öncelikle o ülkeye giriş yapabilmek için pasaportunun olması gerekmektedir ve ülkeler arası yapılmış olan anlaşmalar ile vizenin alınması gerekmektedir. Pakistan’a vize alma

Ekonomi 28.07.2020 01:37:25 0
Pakistan Vizesi Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Farklı nedenlerden dolayı Pakistan’a gitmek isteyen bireylerin öncelikle o ülkeye giriş yapabilmek için pasaportunun olması gerekmektedir ve ülkeler arası yapılmış olan anlaşmalar ile vizenin alınması gerekmektedir. Pakistan’a vize almak için yerine getirilmesi gereken farklı kurallar vardır ve bu kurallara uyulup uygun belgelerin hazırlanmasının ardından bireyin ülke dışına çıkmasına izin verilmektedir. Ülkelerin konsolosluklarına yapılan başvuruların ardından temin edilebilen bu belgeler bireylerin güvenli bir şekilde yut dışına çıkmalarını sağlamaktadır. Pakistan’a gitmek isteyen bir birey uygun koşulları sağlaması sonucu ülkede ödediği ücrete göre belirlenen süre boyunca sorunsuz bir şekilde bulunma imkânı elde etmektedir. Bunun için bireyin vizeye sahip olması gerekmektedir ve bu vize işlemi için pasaportunda en az 1 sayfa boş alanın yer alması gerekmektedir ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesi esnasında kesinlikle bireyin şahsi imzasının kullanılması gerekmektedir.

Pakistan Vizesi Nasıl Alınır?

Pakistan’a gidebilmek için gerekli olan vizeyi temin edebilmek için Pakistan vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir. Başvurular için konsolosluğa gitmek istemeyen bireyler için Marina Vize Başvuru Merkezi işlemleri firması yardımcı olmakta ve bireyler konsolosluğa gitmeden işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmektedirler. Pakistan vizesi işlemleri konsolosluğa gitmek zorunda kalmayan bireyler gelişen teknoloji sayesinde kısa bir sürede işlemlerini tamamlama imkânı elde etmektedirler. Vize işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için bireylerin eksiksiz ve hatasız bir şekilde vize başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir bu işlemin ardından gerekli evrakların temini ile işlem gerçekleştirilmiş olacaktır. Pakistan’a gidildikten sonra kalınacak otelin rezervasyonu ve uçak bileti de Marina Vize Başvuru Merkezi işlemleri yapan firma tarafından hazırlanmakta ve bu sayede bireylere büyük kolaylık sağlanmaktadır.

Alınan vizeler Yurtiçi kargo ya da Aras kargo aracılığıyla evinize kadar gönderilmektedir. Bu hizmetten yararlanabilmek ve kolaylıkla vize alabilmek için bireylerin 2 adet fotoğrafı, vergi levhası fotokopisi, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi ve hesap cüzdanlarının olması gerekmektedir. Bu belge ve gereksinimlerin tamamlanmasının ardından bireyler rahatlıkla vize alabilmektedirler. Gerekli ücretin ödenmesi ile vize sahibi olacak olan bireyler belirlenen süre zarfı boyunca Pakistan İslam Cumhuriyeti’ne rahatlıkla giriş çıkış yapma imkânı elde edeceklerdir.

Pakistan vizesi ücreti vizenin çeşidine ve süresine göre farklılık gösterirken giriş sayısına göre de farklılıklar gösterebilmektedir. Uygulanan ücretler konsolosluk harcı ve diğer ücretler dahil olmak üzere hesaplanmaktadır ve bireyin ekstra bir ücret ödemesi engellenerek toplu ücretlendirme yapılmaktadır ve genel olarak 170 ila 600 USD arasında bir bedele sahip olmaktadır. Sahip olacağınız vizenin çeşidine göre farklılık gösteren vize ücretleri uygulanmasına karşın vizelerin genel görünümü ortaktır ve Pakistan vizesi örneği sayfamızda inceleme yapabilmeniz ve sahip olacağınız vizenin özelliklerini rahatlıkla görebilmeniz için sayfamızda yer almaktadır.

Pakistan Vize Çeşitleri

Pakistan’a gitmek için bireylerin sahip olması gereken vizeler formların doldurulması ve evrakların tamamlanması ile sağlanmaktadır ve ücretlerin ödenmesi ile kullanıma aktif hale gelerek belirtilen süre boyunca kullanılmasına imkân sunmaktadırlar. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için Pakistan’a vize danışmanlığı tarafından bilgi alınması gerekmektedir bu sayede bireyler kolaylıkla vizelerine sahip olma imkânı elde edebilmektedirler.

  • Pakistan Turist Vizesi: Bireylerin ülke gezisi amacıyla yurtdışına çıkmalarına bağlı olarak verilen bir vize çeşidi olan turist vizesi 15 gün ila 3 ay arasındaki süreyi kapsamaktadır. Bunun için 170 USD ödeme talep eden firmamız 2 iş günü içerisinde işlemlerinizi tamamlamaktadırlar ve bu işlemler sonucu 1 girişli bir vize uygulamaya konmaktadır.
  • Pakistan Çalışma Vizesi: Pakistan devletinde çalışmak için çıkarılan bir vize olan çalışma vizesi için ekstra bir başlık bulunmamaktadır ve özel ziyaret başlığı altında sayılmaktadır. Bunun için 170 USD ücret talep edilirken 1 girişli, 15 gün ila 3 ay arasında değişiklik gösteren bir düre aralığına sahip bir vizeye sahip olmanız sağlanır ve 2iş günü işlem süresine sahiptir.
  • Pakistan Eğitim Vizesi: Pakistan için uygulanan vizeler içinde eğitim içinde ayrı bir başlık bulunmamaktadır ve bu da özel ziyaret kategorisinde sayılarak aynı özelliklere göre işlem görmektedir. 170 USD gereken ve 1 girişli olan bu vize de 2 iş günü içinde bireye teslim edilmektedir ve 15 gün ila 3 ay arasında geçerlilik süresine sahiptir.
  • Pakistan Evlilik Vizesi: Pakistan vize seçenekleri arasında özel olarak belirtilmemekte olan bu vize çeşidi farklı vize türleri arasında sayılabilmektedir ve bunun için özel ziyaret ya da turist vizesi tercihleri arasından seçim yapma imkânı sunulmaktadır. Bu tercihlerden birinin yapılması halinde bireyler bu başlıklar altında değerlendirilerek muamele göreceklerdir ve verilecek olan vize evlilik vizesi olarak değerlendirilmeyecektir.
  • Pakistan Express Vize: Pakistan’a gidecek bireyler için Express vize seçeneği bulunmamaktadır bireyler bunun yerine özel ziyaret ya da turist vizesi seçeneklerinden birinden yararlanabilme imkanına sahiplerdir. Express vizelerin Pakistan İslam Cumhuriyet’i ülkesinde geçerli olmaması nedeniyle bireyler farklı uygulamalar arasından tercih yapma imkânı elde edebilmektedirler. Bu seçeneklerin uygulanması halinde de Express olarak değil yapılan seçim üzerinden değerlendirme yapılmaktadır.
  • Pakistan Ticari Vize: ticaret amacıyla tercih edilen ve birçok birey tarafından kullanılan çok girişli bir vize çeşididir. 1 yıl kullanım süresine sahip olan bu vize için 600 USD ödenmesi gerekmektedir. Gerekli işlemlerin tamamlanıp ödemenin yapılması halinde bireyler 2 iş günü içerisinde vizelerini elde etme imkanına sahip olmaktadırlar.

Marina Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mahallesi Teceddüt sokak

No:19/3 Fatih İstanbul

Telefon: 0212 530 04 31

E-Posta: info@marinavize.com

Web: https://www.marinavize.com


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR