Kasnak Çeşitleri Hayalperest Boncukta Uygun Fiyatla Satışta

Kasnak el işlerinin vazgeçilmez bir aracıdır. Nakış işlemeleri, kanaviçe işlemeleri, dantel veya iğne oyası hatta örgü tasarımları için ve daha sayamayacağımız pek çok el işinde kasnak temel ve olmazsa olmaz bir malzeme olarak bilinme

Ekonomi 21.12.2021 12:20:50 0
Kasnak Çeşitleri Hayalperest Boncukta Uygun Fiyatla Satışta
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kasnak Çeşitleri Hayalperest Boncukta Uygun Fiyatla Satışta

Kasnak el işlerinin vazgeçilmez bir aracıdır. Nakış işlemeleri, kanaviçe işlemeleri, dantel veya iğne oyası hatta örgü tasarımları için ve daha sayamayacağımız pek çok el işinde kasnak temel ve olmazsa olmaz bir malzeme olarak bilinmektedir. Kasnaklar ahşap malzemeden üretilmektedirler. Bu yüzden sağlam ve dayanıklıdırlar. Kumaşı alttan ve üstten sıkıştırarak düz ve gergin bir hale getirir. Bu yüzden kasnaklara gergefte denilmektedir. Kasnaklar sıkıştırdıkları kumaşı alttan ve üstten işlememizi sağlamaktadırlar. Gergin bir kumaşı işlemek gergin olmayan bir kumaşı işlemekten daha kolay ve düzgün işler çıkarmamızı sağlayacaktır.

Vidasız kasnaklarda kullanılacak motifin inceliği, kalınlığı, büyüklüğü göz önüne alınarak doğru bir kasnak seçilmesi yapılacak işin en doğru şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Bu yüzden kasnak satın almadan önce tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

Vidasız kasnaklar ise vidalı kasnaklara oranla daha fazla alanda kullanılabilirler. Özellikle pano olarak kapı süslemelerinde, rüya kapanlarında, örgü işlerinde kullanılabilmektedirler. Kumaşı vidalı ahşap kasnaklara oranla daha gergin tutmasa bile kasnak kullanımına alışkın olan kişiler için kullanması oldukça kolay olan bir kasnak çeşididir. Boyutları numaralandırılmıştır. Bu yüzden alım yaparken hangi numara olduğuna ve kaç santim ebatta olduğuna dikkat etmelisiniz. Vidasız ahşap kasnaklar birbirine tam olarak oturan iki kasnaktan oluşmaktadırlar. Kalınlıkları 8 mm ebatındadır. Kırılıp bükülmelere karşı oldukça dayanıklı olan, esneme kabiliyetine sahip ahşap malzemeden üretilmişlerdir. Eli yormazlar, kumaşta leke bırakmazlar, doğal ve rahatsız etmeyen bir yapıya sahiptirler.

Sadece el işlerinde değil farklı pek çok süslemede, pano olarak veya bir işi sergileme amaçlı kasnaklar kullanılıyor ve el işlerinin baş tacı olarak adlandırılıyorlar. Kasnakların en büyük özelliği ise hem kumaşı gergin ve sabit tutması, hem de tuttuğu kumaşı uzun bir süre aynı gerginlikte bozulmadan tutabilmesidir. Bu işi rahatlıkla yapabilen bir kasnak motifleri kolayca işlemenizi sağlar. Detaylar İçin; https://www.hayalperestboncuk.com.tr/kasnak


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR