Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri başlıyor

Kaıv Başkanı Taner Sarıçayır, 14-17 Kasım Tarihleri Arasında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde Düzenlenecek Etkinlik İle İlgili 'doğu Anadolu Kültürünü Kocaeli’de Yaşatacağımız İçin Gururlu,mutlu Ve Heyecanlıyız. Organiza

Ekonomi 8.11.2019 16:26:48 0
Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri başlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kocaeli ili Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı (KAIV) tarafından düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günleri 14-17 Kasım tarihlerinde düzenlenecek.

Kocaeli ili Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı (KAIV) tarafından düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günleri 14-17 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak. Düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri’nde ziyaretçilere yöresel lezzetler, halk oyunları, mutfak sanatı, sosyal ve kültürel değerler sunulacak.

KAIV Başkanı Taner Sarıçayır, 14-17 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek etkinlik ile ilgili "Doğu Anadolu kültürünü Kocaeli’de yaşatacağımız için gururlu,mutlu ve heyecanlıyız. Organizasyona ilginin ve katılımın yoğun olacağını düşünüyoruz. Sadece Kocaeli değil çevre illerde yaşayan vatandaşlarımızı da etkinlik alanımıza bekliyoruz" dedi.

Ziyaretçilere yöresel ziyafet

Yapılan bilgilendirmede; Anadolu’da güneşin ilk doğduğu şehirlerin, bölgeye has birbirinden lezzetli yemekleri misafirlere tanıtılacak. Ziyaretçiler, kazlı pilav, hingel, taş köfte gibi geleneksel yemeklerin hazırlanışı öğrenecek, tadına bakacak. Doğu Anadolu mutfağının sembolleri kaşar peyniri, gravyer peyniri, Kars kazı, Ardahan balı, Iğdır kayısısı, yayık tereyağı etkinlik alanında sergilenecek. 500 kaz çevirme, 1 ton gravyer, 1 ton Kars kaşarı misafirlere ücretsiz dağıtılacak.

‘Aşık geleneği’ Kocaeli’de yaşatılacak

Etkinlikte; Toruni, Aşık Tüccari ve Kağızmanlı Hıfzi’nin yetiştiği topraklarda aşık geleneğini sürdürmek amacıyla ’aşık atışmaları’ yapılacak. Etkinlik boyunca Kars, Ardahan ve Iğdır’ın önde gelen sanatçılarından Mehmet Akbulut, Aşık Maksut Feryadi ve Yudum da konser verecebeli belirtilirken, bölgeye özgü halk oyunları ekibi gösteriler düzenleyecek.

Kars Kalesi maketi sergilenecek

866 yıldır Kars’ın simgesi olan Kars Kalesi’nin 20 metre uzunluğunda 5 metre yüksekliğindeki maketi sergilenecek etkinlikte, Sarıkamış şehitleri ile ilgili temsili gösteriler de sahnelenecek.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR