KACO, Siemens ailesine katıldı

Siemens, Almanya’nın Neckarsulm merkezli dokuzdan fazla ülkede faaliyet gösteren, enerji sektörünün lider güç elektroniği üreticilerinden KACO new energy GmbH’ın dizi (string) inverter iş birimini satın aldı. Satın almayla birlikte Siem

Ekonomi 31.05.2019 13:25:00 0
KACO, Siemens ailesine katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Siemens, Almanya’nın Neckarsulm merkezli dokuzdan fazla ülkede faaliyet gösteren, enerji sektörünün lider güç elektroniği üreticilerinden KACO new energy GmbH’ın dizi (string) inverter iş birimini satın aldı. Satın almayla birlikte Siemens, ulaşım sistemleri (e-mobility) ve enerji depolama sektörlerindeki teknoloji liderliğini daha da güçlendirecek.

Siemens, Almanya’nın Neckarsulm merkezli dokuzdan fazla ülkede faaliyet gösteren, enerji sektörünün lider güç elektroniği üreticilerinden KACO new energy GmbH’ın dizi (string) inverter iş birimini satın aldı. KACO new energy GmbH ürün hattı, bir aile evi için tasarlanan inverter ünitelerinden, ticari binalara, altyapılardan, megawatt elektrik üreten güneş parkları için komple sistemlere kadar tüm güç aralığını kapsıyor. Siemens Geleceğin Şebekeleri segmentindeki Dağıtım Sistemleri İş Birimi’ne entegre edilecek KACO ile hızlı büyüyen fotovoltaik, ulaşım sistemleri (e-mobility) ve enerji depolama sektörlerindeki teknoloji liderliğini daha da güçlendirecek.

Satış anlaşması rekabet kurumları tarafından da onaylanan satın almada, proje geliştirme ve EPC işleri satın alma kapsamında yer almıyor. Satın almayla birlikte Siemens, en yeni teknolojili inverterlere erişim imkanı kazanacak.

Siemens Akıllı Altyapılar Dağıtım Sistemleri CEO’su Stephan May satın alma hakkında şunları ifade etti: "KACO new energy GmbH’nin Siemens ailesine katıldığını açıklamaktan mutluluk duyuyoruz. Birlikte daha güçlüyüz ve daha hızlı büyüyebileceğiz. İş birimlerimiz arasındaki entegrasyonu geliştirmek için hep birlikte çalışacağız ve dağıtık enerji sistemlerindeki uzmanlığımızı güçlendireceğiz".

KACO new energy Türkiye Ülke Müdürü Nedret Ünlü, "Güneş enerjisi sektörünün Türkiye’de hızla büyümeye başladığı 2014 yılından bugüne kadar 1 GW üstünde inverter satışı yaptık. Sadece inovatif inverter üretimine odaklanmış bir firma olarak, bundan sonra Siemens’le hem enerji verimliliği ve yönetimi konusunda hem de servis hizmetlerinde liderlik tek hedefimiz. Bunun yanı sıra başta Balkan ülkeleri olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz ülke sayısını da hızla artıracağız" dedi.

Siemens Türkiye Dağıtım Sistemleri Bölüm Yöneticisi Sinan Bubik, "KACO’nun hızlı yapısı ve uygun ürün portföyü sayesinde elde ettiği önemli pazar konumunun ve Siemens’in Türkiye’de 163 yıldır oluşturduğu köklü ve yaygın servis ağı ve yenilenebilir enerji tecrübesinin birleşmesi ile Siemens pazarın en büyük oyuncusu olacaktır" şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR