İŞKUR engelli istihdamına yönelik desteklerini sürdürüyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmal

Ekonomi 20.05.2019 12:33:00 0
İŞKUR engelli istihdamına yönelik desteklerini sürdürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek vermeyi sürdürüyor.

2019-1 Hibe başvurularının geçen Aralık ayında son bulduğu proje başvurularının 2019-2. Dönem başvuruları başladığı İŞKUR tarafından ilan edildi.

Konuyla ilgili Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmayı amaç edinen bu projelerin ilgili bireylerin hayata daha kolay adapte olmalarını sağlamaktadır. Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın İŞKUR’un resmi sitesinde yer alan Başvuru Rehberi ve Formuna göre İŞKUR’a kayıtlı 18 yaşından büyük, eski hükümlü veya en az yüzde 40 engelli olma şartının arandığı hibe programı için hazırlanan projeler kamu ve sosyal tarafların temsilcilerden oluşan komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir. Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler ve korumalı işyeri desteğine yönelik projeler destek kapsamına alınmıştır. Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 14 Haziran 2019 tarihine kadar hazırlayıp Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne teslim edebilir. Ayrıca konu ile ilgili daha detaylı bilgi Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden alınabilir” ifadeleri kullanıldı.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR