Dönerde patent başvurusu sayısı 4 bine yaklaştı

UDOFED GENEL BAŞKANI MEHMET MERCAN; “DÖNER İÇİN YAPILACAKLARIN HEPSİNİ BELLİ BİR PLAN DAHİLİNDE YÜRÜTÜYORUZ. ULUSLARARASI DÖNER FEDERASYONU İLE DÜNYANIN EN GÜVENİLİR HIZLI YEMEĞİ OLAN DÖNERİMİZİN ÜRETİMİNDEN SATIŞINA, ÇALI

Ekonomi 30.10.2020 09:01:07 0
Dönerde patent başvurusu sayısı 4 bine yaklaştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türk Patent Enstitüsü’ne döner markası için son on ayda 3 bin 895 yeni marka başvurusu yapıldı.

Uluslararası Döner Federasyonu (UDOFED) döner için yapılan marka başvurularına ilişkin rakam verdi. Federasyon, Türk Patent Enstitüsü’ne döner markası başvurularında üst üste rekorlar kırıldığını belirterek, son on ayda 3 bin 895 yeni marka patent başvurusu yapıldığını duyurdu.

“Döner Türkiye’nin yeni ihracat kalemi olacak”

Konu ile ilgili görüş veren UDOFED Genel Başkanı Mehmet Mercan; “Döner için yapılacakların hepsini belli bir plan dahilinde yürütüyoruz. Uluslararası Döner Federasyonu ile dünyanın en güvenilir hızlı yemeği olan dönerimizin üretiminden satışına, çalışanından gıda güvenilirliğine kadar bir çok alanda yeni bir dönem başladı. Dönerin uluslararası rekabet gücünü artırma gayretindeyiz” dedi.

“Federasyondan önce döner sektörünün adı vardı ama kendisi yoktu” diyen Mercan, “Şimdi ilgili bakanlıklar ve bürokratlarımız ile geliştirdiğimiz projeler ile adım adım güçlü bir sektörün temellerini atıyoruz. Tabi çalışmalarımız sahada yatırımcılarımıza güven veriyor. Yeni açılan döner üretim tesisleri ve satış noktalarının fazlalığı da bu güvenin bir sonucu” ifadelerini kullandı.

Federasyon olarak en büyük hedeflerinden birisinin de Türkiye’ye yeni bir ihracat kalemi olarak döneri kazandırmak olduğunu vurgulayan Mercan, “Türkiye’nin 7 bölgesinde yeni entegre üretim tesisleri açılacak. Binlerce yeni istihdam alanı açılacak. Bu tesislerde üretilen sağlıklı dönerler hem iç pazara sunulacak hem de yurt dışına ihraç edilecek. Federasyonumuz uluslararası düzeyde döner sektörünü temsil ediyor. 140 ülkede üretici ve döner satış noktaları ile toplam yaklaşık 2 buçuk milyon kişiyi temsil ediyoruz. Bütün amacımız sektörümüzün global rekabet gücünü artırırken ülkemizi temsil kabiliyetini artırmak” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR