Anonim Şirket Kuruluşu

Anonim şirketler hisselerin ayrılmış olduğu, yalnızca mal varlığından sorumlu olan şirketlerdir. Belirli paylara bölünmüş olan sermayeye sahip şirketler olan anonim şirketlerin borçlarından dolayı mal varlıklarıyla taahhüt etmesi ger

Ekonomi-Finans 18.08.2021 16:03:19 0
Anonim Şirket Kuruluşu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Anonim şirketler hisselerin ayrılmış olduğu, yalnızca mal varlığından sorumlu olan şirketlerdir. Belirli paylara bölünmüş olan sermayeye sahip şirketler olan anonim şirketlerin borçlarından dolayı mal varlıklarıyla taahhüt etmesi gerekmektedir. Anonim şirket kuruluşu sırasında ise yapılması gereken bazı işlemler olduğu gibi sağlanması gereken bazı şartlar da bulunmaktadır.

Genel olarak anonim şirket kuruluşunda öncelikli olarak amaç önemlidir. Kanunlar tarafından yasaklanmamış olan bütün ticari ve ekonomik işlemler için anonim şirketler kurulabilmektedir. Anonim şirketlerin kuruluş işlemleri diğer şirket kuruluşlarına göre daha karmaşık ve zorlu bir sürece sahip olabilmektedir. Bu doğrultuda anonim şirket kuruluşunda uzman kişilerden destek almak ve süreci bu şekilde yönetmek en uygun seçimdir.

Anonim Şirket Gereklilikleri

Her şirketin kuruluş aşamasında olduğu gibi anonim şirketlerin kuruluş aşamasında da belirli şartlar ve gereksinimler söz konusu olmaktadır. Anonim şirket kuruluşu sırasında öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken hususların başında sermaye tutarı gelmektedir. Bir anonim şirketin kuruluşu sırasında ana sermayenin en az 50.000 TL olması gerekmektedir. Aynı zamanda söz konusu olan bu ana sermayenin de dörtte birinin bankada bloke olmuş olması gerekmektedir. Bununla birlikte şirket için ortaklar sermaye oranlarının, şirket temsilcisinin belirlenmiş olması gerekmektedir.

Şirketin unvanı, kira sözleşmeleri, belirlenmiş sermaye tutarları, ortakların kimlik fotokopileri de anonim şirketlerin kuruluşu sırasında gerekli olan belge ve evraklar olmaktadır. Kuruluş süreci boyunca tüm bu belgelerin eksiksiz bir şekilde bulunması gerekmektedir. Özellikle anonim şirketlerin kendine has özellikleri bulunduğu bilinmektedir. Bu durum ise beraberinde farklı kazanımları getirmektedir. Bundan dolayıdır ki son zamanlarda bu tarz firma kurmak isteyenlerin sayısında ciddi oranda bir artış gözlenmektedir.

Anonim Şirket Özellikleri

Anonim şirketlerin yönetilme sürecinde de çeşitli özellikler söz konusudur. Anonim şirket kuruluşu itibari ile her sene Genel Kurul oluşturmak zorunadır. Bunun yanı sıra anonim şirketlerin çalışan bünyesinde en az bir denetçisinin bulunması gerekmektedir. Yönetim ve denetim aşamasında görev alacak kişilere ve sürelerine Genel Kurul karar vermektedir. https://www.degersmmm.com/anonim-sirket-kurulusu/ internet sayfası aracılığıyla anonim şirketleri konusunda detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz!


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR