Miniklere şekersiz hayat eğitimi

Küçük yaşta şekerin zararlı bir besin olduğunu öğretmek amacı ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitim Bölümü ile Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri ‘Şekersiz okul’ projesin hayata geçirdi.

Eğitim 29.11.2019 20:02:43 0
Miniklere şekersiz hayat eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Küçük yaşta şekerin zararlı bir besin olduğunu öğretmek amacı ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitim Bölümü ile Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri ‘Şekersiz okul’ projesin hayata geçirdi.

Kütahya Dumlıpınar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitim Bölümü ile Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri ‘Şekersiz Okul’ projesi ile miniklere şekerin zararlı bir besin olduğunu öğretmen amacı ile Hediye Güral Anaokulu’nda projeye start verdi. Sergiledikleri mini drama ve resimli afişler ile şekerin zararlı olduğunu anlatan öğrenciler minik ile ilk şekersiz çayını ise birlikte içtiler.

Proje ile amaçlarının şekersiz bir hayat bilincini küçük yaşta vermek olduğundan bahseden DPÜ Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, “Eğitim fakültesi Türkçe ve sosyal bilimler fakültesi bölümü Türkçe ana bilim dalı öğrencileri tarafından topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında bu proje ile şekere veda ediyoruz. Bu uygulamaya ise okul öncesi öğrencilerinden başlamaya uygun gördük. Çünkü çocuklar şekere ne kadar erken veda ederlerse hayatları boyunca o kadar sağlık bir yaşam sürerler. Projemizde öğrencilerimiz bir drama sergilediler ardından şekerin zararları ile ilgili şarkılarımızı söyledik ve öğrencilerimiz ile ‘Bu Okulda Şekersiz Okul Projesi Uygulanmaktadır’ diye afişler astık” dedi.

Sağlık beslenme bilincinin okul öncesi dönemde verilmesi gerektiğine vurgu yapan Hediye Güral Anaokulu Müdürü Rabia Gencer, “Çocuklara yetişkinlikte kazandıkları davranışları etkileyen alışkanlıklar okul öncesi dönemde kazanılmaktadır. Şeker, Çikolata gibi besin değeri düşük olan bu gıdaları tüketmenin çocuklara alıştırılmaması gerekir. Bizde o neden ile projeye destek verdik ve okulumuz da bu projenin uygulanmasından dolayı çok memnunuz. Şeker tüketiminin fazla olması çocuklarda diyabet, obezite gibi hastalılarının temelini oluşturmakta. Bu konuda destekleri olanlara teşekkür ederim” diye konuştu.

Bölüm öğrencilerinden Hasan Samet Uslu ise, "Sağlık bir toplum ve sağlık bir nesin istiyorsak çocuklarımızın şekerden uzak durmasını sağlamamız gerekiyor. Şeker boş kalori, şeker bizim hem mental hemde fiziksel sağlığımızı olumsuz etkilemekte.” şeklinde kontu.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR