Eğitim eğlence bir arada

TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İNTERNET VE TABLET/BİLGİSAYARA ERİŞİM İMKANI OLMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN 'GEZİCİ EBA DESTEK NOKTASI ARACI' OLUŞTURULDU.

Eğitim 28.10.2020 15:08:37 0
Eğitim eğlence bir arada
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tokat’ta, pandemi dolayısıyla etkinlerden uzak kalan öğrenciler, açık havada meddah gösterisi ile eğlenceli anlar yaşıyor.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından internet ve tablet/bilgisayara erişim imkanı olmayan öğrenciler için ’Gezici EBA Destek Noktası Aracı’ oluşturuldu. Pandemi sürecinde mobil araç köy okullarının yüz yüze eğitime açılmasından sonra taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerine hizmet vermeye başladı. Öğrenciler, gezici EBA destek noktası aracındaki tabletlerle canlı derslerine katılarak, ödevlerini takip edebiliyor. Öğrencilere derslerinden sonra ise meddah gösterisi sunuluyor. Açık havada sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilerek sandalyelere oturan öğrenciler, farklı bir etkinliğe katılmanın sevincini yaşıyor.

Eğlenerek öğreniyorlar

Tokat İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kutbeddin Kaya, gezici EBA destek aracı ile birlikte Meddah gösterisinin öğrencilerle buluşturulduğunu kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve UNESCO tarafından da desteklenen Anadolu masalları projesi kapsamında çocukları Anadolu Masalları ile buluşturduklarını belirten Kaya, “Öğrencilerimiz Anadolu masallarını dinlerken, eğlenirken bir yanda da Anadolu masal kahramanlarını tanımış oluyorlar. Eğlenirken de öğreniyorlar” dedi.

Meddah gösterisi yapan Hüseyin Kodal ise pandemi öncesinde kapalı alanlarda yaptıkları programlardan uzun bir süre uzaklaştıklarına dikkat çekti. Kodal, EBA destek aracı ile birlikte köylerde öğrencilerle buluşarak açık havada masallar anlatma imkanı bulduklarını belirterek, “Bu sayede köylerde sıkılmış olan öğrencilerimize bir nebze olsun rahatlık kazandırıyoruz. Onlarda bu tür aktiviteleri çok özlemişler ilgi ile izliyorlar” diye konuştu. Öğrencilerde pandemi dolayısı ile bir süredir uzak kaldıkları etkinliklere tekrar katılmaktan dolayı yaşadıkları sevinci dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR