Başarıya açılan kapı: Avustralya’da sertifika eğitimi

Her insan yaşamının daha kaliteli olmasını ister. Çalışma hayatında daha yüksek kariyere sahip olmak, iş hayatında tercih edilir bir kişi olmak ister. Ama bu durum sadece isteme ile gerçekleşebilecek bir şey değildir. Buna ek olarak bir d

Eğitim 24.03.2020 18:47:51 0
Başarıya açılan kapı: Avustralya’da sertifika eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meslek sertifikaları, sadece bir kâğıt parçasından ibaret değildir aslında aynı zamanda iş hayatının inceliklerini öğrenmeyi sağlayan önemli detayları barındırır. Üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamamanın sebeplerinden biri de iş deneyimine sahip olunmamasıdır. Üniversite eğitimi, daha çok teorik bilgiler içerir ve mezun olan biri de sadece mezun olduğu bölümün teorik bilgilerine sahip olabilir bu da bir işte kariyer basamaklarını atlatmak için yeterli değildir. Ama buna ek olarak bir de iş hayatının inceliklerini öğreten ve mesleki alanda başarılı olmaya katkı sunan sertifika programları, kişinin üniversite diplomasının daha geçerli bir hal almasını etkilemektedir. Mesela insan kaynakları ile ilgili bir bölümden mezun olan birinin kendi işini kurabilmesi için önemli bir deneyime ihtiyacı olur. Bu tecrübe elde edilmeden üniversite mezunu olması çok da bir artı sağlamaz. Bunun için öncelikle bir çalışma hayatına katılması gerekir, bununla birlikte sertifika alarak başarısını kanıtlamalıdır. Avustralya’da sertifika eğitimlerinin verilmesinin nedeni de budur. Yani hem deneyim hem de pratik bilgilere sahip bireyleri yetiştirmektir.

Sertifika almanın avantajları nelerdir?

Eğitim hayatı ortalama olarak 25 yıl kadar sürer ve bu eğitimin en son basamağı üniversitedir. Üniversiteden mezun olan kişiler, devlet kurumlarında çalışmak için KPSS sınavına girerler ve başarılı olurlarsa kurumda memur olarak göreve başlayabilirler. Ama bazı insanlar, devlet kurumu yerine özel kurumda çalışmayı daha çok benimser. Özel kurumlarda çalışabilmenin şartları daha farklıdır. Bazı kurumlar kendi bünyelerinde bazı sınavlara tabii tutarak başarı seviyesine göre personel alırlar ama genel olarak tecrübe ve deneyim daha çok istedikleri özelliklerdir. Sertifikalar, aslında bir anlamda kişinin tecrübeli olduğunu gösteren diplomalardır. Bir de bu sertifikalar, iyi bir okuldan alınmış ise o zaman kişilerin özel sektörde çalışmaları çok daha kolay bir hale gelir. TAFE eğitim programı olarak da bilinen VET( VocationalEducation Training) programına katılabilmenin en önemli şartı; Upper-Intermediate seviyesinde İngilizce bilinmesidir. Avustralya’da sertifika eğitimine katılan öğrenciler, bu seviyede İngilizce dil bilgisine sahip olacakları için mesleki hayatlarının inceliklerini daha iyi öğrenirler. Eğer bu şartlara sahip değilse kişi o zaman İngilizce dil eğitimi almak durumunda kalır. Her ne kadar bu durum sürecin uzamasına neden olsa da kişinin yabancı dil öğrenmesi de işin içerisine gireceği için sertifika aldığında kariyer hayatına daha önde başlama şansını elde etmiş olur.

Detaylar hakkında bilgi almak için arayın

Avustralya’da eğitim alarak çalışma hayatına başlama ve kariyer basamaklarını daha hızlı şekilde atlamak için yapmanız gereken tek şey okul ve kent seçimi yapmak olacaktır. Ülke hakkında bilginiz yoksa yaşam koşullarını bilmiyorsanız bir araştırma yapmanız gerekir. Bunu da kendi başınıza yapmanız biraz zor olacaktır. En azından öğrenmek istedikleriniz hakkında net bilgilere ulaşmak, internet siteleri ile çok da mümkün olmayacaktır. Bunu için Avustralya’da sertifika programları ve ülke hakkında kapsamlı bilgilere sahip olan yurtdışı eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçerek öğrenmek istediklerinizi daha rahat şekilde öğrenebilir, karar verirken doğru bir tercih yapabilirsiniz.

https://www.auegitim.com/avustralyada-sertifika-ve-diploma-programlari/


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR