Yağışlardan etkilenen çiftçi sırt pompasıyla ilaçlama yaptı

Diyarbakır’da başak tutan ekinlerini aşırı yağışlar nedeniyle traktörle ilaçlamayan çiftçi, çareyi sırt pompasıyla ilaçlamada buldu.Son aylarda aşırı yağışlardan dolayı ekinlerini ilaçlama yapamayan bazı çiftçiler, buğdaylar.

Diyarbakır 12.05.2019 14:40:52 0
Yağışlardan etkilenen çiftçi sırt pompasıyla ilaçlama yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Diyarbakır’da başak tutan ekinlerini aşırı yağışlar nedeniyle traktörle ilaçlamayan çiftçi, çareyi sırt pompasıyla ilaçlamada buldu.

Son aylarda aşırı yağışlardan dolayı ekinlerini ilaçlama yapamayan bazı çiftçiler, buğdaylar başak tutuğu için traktörün ekinlere zarar vermesinden dolayı sırt pompasıyla ilaçlamak zorunda kaldı. Çiftçi Hüseyin Tosun, son aylarda aşırı yağışlar ve doludan dolayı ekinlerini geç ilaçlamak zorunda kaldıklarını belirtti. Tosun, “Etkili olan son yağışlardan dolayı tarlalar çamur olduğu için traktörle ilaçlama yapamadık. Bu sürede zararlı otlar baş göstermeye başladı ve ekinlere zarar verdi. Başak tuttuğu için traktörle girmemiz ekinlerin ezilmesine yol açardı. Bende mecbur olarak sırt pompasıyla ilaçlayabildiğim kadar ilaçladım. Bu sefer aşırı yağışlar ekinlere zararı oldu” dedi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR