DESKİ’den içme suyu açıklaması

DESKİ, kentteki içme sularının tüketilmesinde bir sakınca olmadığını belirterek, “İçme suyumuz aralıksız olarak DESKİ Genel Müdürlüğümüzce kontrol edilmekte, Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli denetlenmektedir” açıklamas

Denizli 13.05.2019 15:03:17 0
DESKİ’den içme suyu açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

DESKİ, kentteki içme sularının tüketilmesinde bir sakınca olmadığını belirterek, “İçme suyumuz aralıksız olarak DESKİ Genel Müdürlüğümüzce kontrol edilmekte, Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli denetlenmektedir” açıklaması yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden içme suyu ile ilgili yayılan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Sosyal medya üzerinden Denizli içme suyuyla ilgili kaynağı belli olmayan, hiçbir suretle gerçeği yansıtmayan yazılar yayılmaktadır. İçme sularımız Büyükşehir DESKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince sürekli kontrol edilmekte olup, Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da ’İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ doğrultusunda sürekli olarak denetlenmektedir. Denizli içme suyu şebekesinin tamamı ’İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ esasları gereğince tüm standartlara uygun olup, gerekli tüm kontrolleri yapılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulmaktadır. İçme sularımızın güvenle tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur” ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR