Sivas’ın avcı kedileri avladıkları yılanlarla besleniyor

Sivas’ın Avcı Kedileri, Diğer Kediler Gibi Tabaklarına Konulan Sütlerle Değil De Arazide Avladıkları Yılanlarla Besleniyor.

Çevre 3.10.2019 11:06:19 0
Sivas’ın avcı kedileri avladıkları yılanlarla besleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sivas’ın avcı kedileri, diğer kediler gibi tabaklarına konulan sütlerle değil de arazide avladıkları yılanlarla besleniyor.

Serpincik Mahallesinde Ayhan Tırpan tarafından sahiplenen bir kedi ve iki yavrusu bilindik diğer kedilerden çok farklı. Bu kediler günlük yiyeceklerini avlanarak sağlıyor. Sabah ve akşam ava çıkan kedilerin yemek tercihleri de çok ilginç. Bir çok insanın bakmaya cesaret edemediği yılan ve kertenkele gibi sürüngenlerle beslenip yuvalarına dönüyorlar. Kedilerin geçtiğimiz gün avladıkları bir yılanı yuvalarına getirmesi sahiplerini korkuttu. Ayhan Tırpan yavru kedinin 1 metreden uzun bir yılanı yemesini cep telefonu ile kayıt altına aldı.

Tırpan yaptığı açıklamada, “Bizim kediler avlanarak besleniyor. Sabah akşam ava çıkıyorlar. Yılan, kertenkele ve fare avlıyorlar. Geçtiğimiz gün bir yılanı yuvalarına getirdiler. Hanım fark edince çığlık attı. Ben de öyle fark ettim” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR