Yayla okulunun öğrencileri robot el yaptı

Ordu’da yazılım geliştirmeye imkan sağlayan sınıflarda eğitim görmeye başlayan öğrenciler aldıkları eğitimler sonrası yaptıklarıyla göz dolduruyor. Kabadüz ilçesinde kodlama sınıflarında eğitim gören öğrencilerin ortaya çıka

Bilim ve Teknoloji 16.05.2019 11:24:00 0
Yayla okulunun öğrencileri robot el yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ordu’da yazılım geliştirmeye imkan sağlayan sınıflarda eğitim görmeye başlayan öğrenciler aldıkları eğitimler sonrası yaptıklarıyla göz dolduruyor.

Kabadüz ilçesinde kodlama sınıflarında eğitim gören öğrencilerin ortaya çıkardığı çalışmalar görenleri gururlandırıyor.

İlçenin bin 250 rakımlı yaylasında bulunan Yokuşdibi İlköğretim Okulu’nda kodlama eğitimi alan öğrencilerden Kayra Akçay, robot el yapmayı başardı.

Minik öğrenci yaptığı robot el ile doğuştan veya sonradan elini kaybeden kişilere yardımcı olmak istiyor.

Yokuşdibi İlköğretim Okulu Bilişim öğretmeni Coşar Şen, bir yıl öncesinde başlayan kodlama eğitimi ile öğrencilerin gurur duyulacak seviyeye geldiğini söyledi.

Öğrencilerin sıfırdan iyi seviyeye geldiğini belirten Şen, “Bir yıl öncesinde başlayan kodlama eğitimlerimizle öğrencilerimiz çok farklı projelere imza attılar. Robot el projesi ise bu projelerden bir tanesi. İnşallah ilerleyen zaman içinde öğrencilerimiz çok daha iyi yerlere gelecekler” dedi.

Öğrenci velisi Bülent Akçay da, “Kodlama sınıfları çocuğumun ufkunu değiştirdi. Zamanının büyük bölümünü kodlamayla uğraşarak geçiriyor, güzel projeleri ortaya çıkartıyor. Kodlama sınıfını açan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Robot el projesini en üst düzeye taşıyacağını ifade eden Yokuşdibi İlköğretim Okulu öğrencisi Kayra Akçay ise, "Projemin amacı doğuştan veya sonradan elini kaybedenlere yardımcı olmak. Robot el projesi üzerinde çalışarak eli daha hassas bir hale getireceğim” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR