Ülkelerindeki savaş mağdurları için ’Robotik Yürüyen El’ yaptılar

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümünde okuyan 2 Suriyeli öğrenci, ülkelerindeki savaş sonrası engelli kalan vatandaşlar için ’Robotik Yürüyen El’ tasarladılar. Mühendislik Fakültesi Mekatronik

Bilim ve Teknoloji 15.05.2019 16:48:00 0
Ülkelerindeki savaş mağdurları için ’Robotik Yürüyen El’ yaptılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümünde okuyan 2 Suriyeli öğrenci, ülkelerindeki savaş sonrası engelli kalan vatandaşlar için ’Robotik Yürüyen El’ tasarladılar.

Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencileri, 105 farklı bitirme projesi ile sektöre hazır olduklarını göstererek projelerini sergilediler.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi fuaye alanında Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin bitirme projelerinden oluşan sergi açıldı. Sergide yer alan insansız hava aracı, araç takip sistemi, pantilt ile yüz takibi yapan kamera, robotik yürüyen el, güneş takip sistemi, otonom park, geri dönüşüm ayrıştırma sistemi, arazi keşif aracı, 3D ve 3B yazıcılar, otonom uçuş yapabilen ambulans drone, bluetooth kontrollü örümcek robot ve atölye vinci, akıllı ev sistemleri, çok eksenli robot kol, kuluçka makinesi, android kontrollü labirent oyunu, temizlik robotu, çizgi izleyen garson robot ve sera otomasyon sistemi gibi 105 farklı proje, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı mağdur olan ve yaralanıp engelli kişileri düşünülerek yapılan robotik kol, engelli kişilerin istedikleri şeyleri alıp getirecek. Suriyeli Abduljavad Alalı, "Suriye’de savaş sebebiyle çok engelli insanlar oldu. Bu insanlara, özellikle yürüyemeyenlere yardım edebiliriz diye düşündük. Bu projeyi de onun için yaptık” dedi.

Ahmad Khabbaz ise yürüyemeyen insanları düşünerek böyle bir proje planladıklarını söyleyerek," Yürümeyen insanlar iki eldiveni takarak robotik eli kullanarak istediklerini alabilecek. Amacımız onlara bir nebzede olsa normal bir insan gibi istediklerine ulaşmalarını sağlamak” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR