Teknoloji`nin İnsan Gelişimi ve Sağlığına Olumlu Etkileri

Teknoloji haberleri insan gelişimini sosyal ve kültürel anlamda olumlu etkiliyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda teknoloji haberlerini takip eden bireylerde analitik düşünme, olaylara bakış açısında ve çözüm yollarında farklılıkla

Bilim ve Teknoloji 8.04.2020 23:58:17 0
Teknoloji`nin İnsan Gelişimi ve Sağlığına Olumlu Etkileri
Tarih: 01.01.0001 00:00

Teknoloji haberleri insan gelişimini sosyal ve kültürel anlamda olumlu etkiliyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda teknoloji haberlerini takip eden bireylerde analitik düşünme, olaylara bakış açısında ve çözüm yollarında farklılıklar gözleniyor. Bu farklılıklar sosyal hayatı da etkilemekte. Gelişmekte olan sosyal medya platformları sosyal hayata büyük artılar katarken, insanların daha kolay sosyalleşmesine olanak sağlıyor.

Teknoloji Haberleri, Yeni Gelişen Teknolojik Ürünler Ömür Uzatıyor

Teknoloji haberlerini takip eden insanlar, yeni gelişen teknolojik ürünlerden daha erken haberdar oluyor ve kullanmaya başlıyor. Teknolojinin ev ve iş ortamında sağladığı rahatlık ise insan ömrünü olumlu yönde etkiliyor. Pek çok soruna pratik çözümler getiriyor.

Korona Virüse Robot ve Akıllı Telefon Önlemleri

Günümüzde bütün dünyada büyük bir sorun haline gelen “Covid-19” Korona Virüsü için geliştirilen Ninja Robot teknolojisi sağlık çalışanlarını büyük riskten kurtarırken, hastalara daha kaliteli hizmetler verebiliyor. Teknolojik gelişmeler sadece robotlar ile sınırlı değil. Mobil uygulamalarda pek çok hastalık ve virüs durumunu önceden fark etmenizi sağlayacak sağlık uygulamalarıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Akıllı Telefonlar ve Bileklikler ile Sağlığınızı Kontrol Edebilirsiniz

Android ve Apple teknolojisi ise insan sağlığını olumlu yönde etkileyecek adımlar atmaya devam ediyor. Telefon ve akıllı saat ürünleri ile günlük olarak sağlığınızı kontrol edebilir, uyku sürelerinizi inceleyebilirsiniz. Ayrıca aldığınız kalori miktarı, günlük attığınız adım gibi farklında olmadan yaptığınız aktiviteleri inceleyebilir, sağlıklı yaşama teknoloji ile bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Hayatınızı Kolaylaştıracak Sağlıklı Yaşam Uygulamaları

Android ve iPhone telefonlarda sağlık durumunuzu kontrol edebileceğiniz pek çok uygulama Google Play Store ve App Store üzerinden kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumdadır.

1.Hastane randevularınızı akıllı telefonlar aracılığı ile alabilirsiniz.

2.Diyabet hastaları şeker ölçümlerini akıllı telefonlar aracılığı ile bir uygulama üzerinden aktararak kontrol edebilirler.

3.Stres ölçümleri ve psikolojik testler artık mobil uygulamalar üzerinden yapılabilmektedir.

4.Düzenli kullanmanız gereken ilaçlar için hatırlatıcı uygulamalar sayesinde günlük kaç ilaç alacağınızı, saatlerini, dozunu ayarlayabileceğiniz uygulamalar mevcuttur.

Android ve iPhone Telefonlarda Kilo Verdiren Uygulamalar

Android ve iPhone telefon kullanıcıları, telefonlarını satın aldıklarında içerisinde yüklü olan bazı uygulamalar kilo, uyku düzeni, tansiyon ve kalp ritmi gibi konularda detaylı inceleme fırsatı verir. Bu uygulamaları kullanmak ise oldukça basittir.

1.Kilo için günlük yediğiniz yemeklerin gramajlarını yüklü uygulamaya girerek almanız veya vermeniz gereken kalori miktarını günlük olarak görebilirsiniz. Bu doğrultuda beslenme programınızı hazırlayabilirsiniz.

2. Uyku düzeni, tansiyon ve kalp ritmi için akıllı bileklik kullanın. Satın aldığınız akıllı bilekliği kolaylıkla Android veya iPhone telefonunuza entegre ederek çalıştırabilirsiniz. Vücudunuzda herhangi anormal durum olduğunda akıllı telefonunuz sizi bilgilendirecektir.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR