Instagram Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram uygulamasına konum ekleme demek paylaşmış olduğunuz fotoğraf ya da videolarınız için ayrıca nerede çekilmiş olduğunu veya nerede bulunduğunuzu belirtmek için kullanılan bir özelliktir.

Bilim ve Teknoloji 28.05.2020 09:35:07 0
Instagram Konum Ekleme Nasıl Yapılır?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünya üzerinde neredeyse en fazla kullanıcısı sayısına sahip olan Instagram uygulaması üzerinden konum ekleme özelliği uzun süredir var olan bir özelliktir. Fakat Instagram’a yeni katılan üyeler konum ekleme özelliğini bilememektedir.

Instagram Üzerinden Fotoğraflarınıza Konum Nasıl Eklenir?

İntagram uygulamasını yeni keşfetmiş ve kullanmaya yeni başlayan kişiler Instagram konum özelliğini kullanamamaktadır.

Instagram ile fotoğraflarınıza konum ekleme aşamaları şu şekilde söylenebilir:

  • Öncelikle Instagram uygulamasını telefonunuza indirin.
  • Daha sonra uygulamaya giriş yapın.
  • Gelen Instagram ana sayfası üzerinde iken aşağıda bulunan artı simgesine dokunun.
  • Karşınıza telefonunuzda bulunan fotoğraf ve video galerisi gelecektir.
  • Buradan Instagram üzerinden gönderi yapmak istediğiniz fotoğrafı seçin.
  • Ardından uygulamak istediğiniz filtreleri seçerek ileri deyin.
  • Burada ise fotoğrafınızın altında yazı paylaşabileceğiniz, arkadaşlarınızı etiket yapabileceğiniz ve konum ekleyebileceğiniz bir sayfa karşınıza gelecektir.
  • Eklemek istediğiniz konumu aratıp bulduktan sonra ekle seçeneği ile fotoğrafınızın sol üst köşesine Instagram fotoğraf konum ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Konum ekleme işlemini tamamladıktan sonra Instagramprofilinizde ve ana sayfanızda fotoğrafınızı kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bunun sonucunda takipçiler sizin atmış olduğunuz fotoğraf hakkında bilgi sahibi olurlar.

Instagram Konum Ekleme Özelliği

CrovuInstagram ile konum ekleme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bunun için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz. Daha sonra konum ekleme kısmına geldiğiniz de ise nerede olursanız olun tüm yerlerin konumunu kolay bir şekilde bulabilir ve ekleme işlemini kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Konum ekleme işleminde herhangi bir sınır bulunmamaktadır. Nerede olursanız olun her yerin konumunu ekleyebilir, bulamadığınız yerleri de yazarak ekleme şansınız bulunmaktadır.

InstagramHikayeye Konum Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram üzerinden yapacağınız paylaşımlara konum ekleyebileceğiniz gibi Instagramhikaye kısmına attığınız gönderi için de konum ekleme işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür.

Bunu yapmanız gerekenler ise şu şekildedir:

  • Öncelikle Instagram’a giriş yapın.
  • Daha sonra hikaye paylaşımı yapacağınız kısma gelin.
  • Burada paylaşmak istediğiniz fotoğrafı veya videoyu seçin.
  • Daha sonra hikayeyi aşağıdan yukarı kaydırarak ya da sağ üst köşede bulunan kare kutucuğa tıklayarak sembollerin olduğu kısma gelin.
  • Burada karşınıza konum ekle isimli bir sekme çıkacaktır.
  • Bu simgeyi seçerek aynı şekilde hikayeniz ile ilgili dilediğiniz konum ekleme işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yolu izleyerek Instagram hesabınız üzerinden hikaye sekmesini kullanarak kolaylık konum ekleyebilirsiniz. Ayrıca burada da aynı şekilde istediğiniz yer konumunu paylaşabilirsiniz.

Instagram Konum Eklemek İçin Konum Servisi Nasıl Açılır?

Instagram uygulamasında uzun süredir olan konum ekleme özelliğini aktif ve sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için Instagram hesabınızın konum servislerini açmanız gerekmektedir. Ancak konum servislerini açtığınız takdirde konum paylaşımı yapabilirsiniz. Instagrama konum eklemek için konum sevisi açma işlemi şu şekilde gerçekleştirilir; Instagram hesabınıza giriş yaptığınız da karşınıza gelen konum servislerini aç butonuna tıklamanız gerekmektedir. Ardından telefonunuzun uygulamalar içerisinde yer alan Instagram uygulamasına girerek konum servislerini aktif hale getirmelisiniz. Bu sayede Instagram üzerinden hem gönderi hem hikaye paylaşımı için kolay bir biçimde konum ekleme işlemini yapabilirsiniz.

Instagramda Konum Eklemenin Önemi Nedir?

Instagram hesabınız ile konum eklemek önemli midir? Sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü konum eklemek bazı durumlarda önemli olabilirken bazı durumlarda da çok önem arz etmemektedir. Instagram da konum eklemenin en büyük önemi takipçi artırmak ve tanınmak olabilir.

Eğer Instagram hesabınız gizli bir hesap değil ve herkese açık olan bir hesap ise yapmış olduğunuz paylaşımlar üzerinden etiketlerini ve konum eklemeniz sonucunda Instagram keşfet düşme ihtimaliniz artmaktadır. Bu şekilde keşfet de gören kişiler sizi takip edebilir ve takipçi sayınız artabilir. Etiket kullanımı yapmanız ve konum eklemeniz durumunda Instagram hesabınızı keşfet tarafından herkese gösterilir. Siz de böylelikle büyük bir kitleye hitap etmiş olursunuz.

Instagram Konum Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram gönderi üzerinden konum kaldırmak için, atmış olduğunuz gönderinin sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya tıklayın. Daha sonra burada karşınıza gelen seçeneklerden düzenle seçeneğine basın. Buradan konum ekleme yapabileceğiniz gibi aynı zamanda eklemiş olduğunuz konumu kaldırma işlemini de yapabilirsiniz.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR