Çocuklar hayallerindeki arabayı yaptı

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında Adana’da 270 ortaokul ve 170 lise öğrencisi, hayallerindeki en uzağa en hızlı şekilde gidebilen arabayı yapmak için yarıştı.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Milli Teknoloji Hamlesi

Bilim ve Teknoloji 5.05.2019 12:15:20 0
Çocuklar hayallerindeki arabayı yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında Adana’da 270 ortaokul ve 170 lise öğrencisi, hayallerindeki en uzağa en hızlı şekilde gidebilen arabayı yapmak için yarıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında Türkiye’de gençlerin özellikle teknoloji alanında gelişimlerini sağlamak adına Deneyap Türkiye Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon’da eş zamanlı olarak ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 5 bin 400 öğrenci hayallerindeki en uzağa en hızlı gidebilen arabalar yapmak için yarıştı.

Adana’da da Menderes Spor Salonu’nda 270 ortaokul ve 170 lise öğrencisi hayallerindeki arabayı yapmanın heyecanını yaşadı. Öğrenciler birbirinden ilginç arabaları yapmak için birbiriyle kıyasıya yarıştı. Kimi balonun itme gücünü kullanarak en uzağa en kısa sürede gidebilen araba yaparken, kimi de daha farklı metotlar kullanarak bu amaca ulaşmak için araba yaptı.

Türkiye Teknoloji Takımı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Uçak, "Türkiye’de gençlerin özellikle teknoloji alanında gelişimlerini sağlamak adına Deneyap Türkiye’yi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir. Bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençlerimizin, yeterli imkanlar ve doğru yönlendirme ile çok büyük işler başarabilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Ve tüm Türkiye’de geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek gençlerimizin bulunduğunu biliyoruz. Onları ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda desteklemek üzere 81 ilde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurmayı hedefliyoruz" dedi.

Uçak, bugün öğrencileri araba yapmakla kısıtladıklarına, onlardan hayallerindeki arabayı yapmalarını istediklerine dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Biz sadece onları araba konusunda kısıtladık. Onun dışında isterlerse dört tekerli, isterlerse daha fazla tekerli araba ile istedikleri şekilde en uzağa en hızlı bir şekilde giden araba yapmalarını istedik. Çocuklar şimdi onları yapmak için uğraşıyorlar. Çocuklar arabalarını yaptıktan sonra jüri üyeleri değerlendirme yapacak ve daha sonra birinciler seçilecek."

Öğrenciler en uzağa en hızlı şekilde giden araba yaptıklarını belirtirken, bir öğrenci de balonun itme gücünden faydalanarak bir araba yaptığını söyledi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR