Apple Watch 5 Kullanıcılara Neler Sunuyor?

Akıllı telefonların yanı sıra saat modelleriyle de öne çıkan Apple, bu alanda rakip tanımıyor. Apple teknolojisini yansıtan Apple Watch serisi teknoloji tutkunlarını memnun edecek özelliklere sahipti.

Bilim ve Teknoloji 11.02.2020 23:02:02 0
Apple Watch 5 Kullanıcılara Neler Sunuyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Akıllı telefonların yanı sıra saat modelleriyle de öne çıkan Apple, bu alanda rakip tanımıyor. Apple teknolojisini yansıtan Apple Watch serisi teknoloji tutkunlarını memnun edecek özelliklere sahipti. Tasarım, donanım, yazılım ve geliştirilen diğer özellikler markanın akıllı saat alanında rakip tanımayacağının sinyallerini veriyordu. Bu üstün özellikleri iyileştiren Apple, merakla beklenen yeni modelini tanıttı. Saat serisinin en yeni modeli Apple Watch 5 ile çıtasını çok yukarıya çıkaran Apple, geliştirdiği özelliklerle fark yaratıyor. Hem tasarım hem de teknik özellikleri ile dikkat çeken saat kullanıcıları memnun eden özelliklere sahip. Yeni modelin yazılım ve donanım açısından entegrasyon sorunu yaşamaması için önlem alan Apple, kullanıcıların farklı bir deneyim yaşamasını sağlıyor. 14 Şubat Sevgililer günü için sevgilinize alabileceğiniz harika bir model

Apple Watch 5 Özellikleri

Apple, genel olarak akıllı telefon modelleri ile bilinse de saat alanında da varlığını sürdürüyor. Apple tutkunları tarafından çok sevilen Apple Watch serisinin yeni üyesi de beklentileri karşılayan özelliklere sahip. Apple akıllı saat modelleri arasında öne çıkan Apple Watch 5, geliştirilen özellikleri ile dikkat çekiyor. Yalnızca tasarım olarak değil yazılım ve donanım açısından da fark yaratan özellikler kullanıcıları memnun ediyor. Konum özellikleri ve çok uzun süre kullanımı destekleyen pil ömrü, bu yeni modelleri serinin geri kalanından ayıran önemli noktalar arasında bulunuyor. Donanım ve yazılımın geliştirilmesi ile paralel olarak Apple Watch 5 saatleri 18 saate kadar kullanmak mümkün oluyor. Kablosuz şarjın desteklenmesi de önemli özelliklerden biri. Serinin geri kalanıyla benzer özelliklerden biri ise lityum-iyon pillerin kullanılmış olması.

Yazılım özellikleri de değişen saat modelinde Apple S5 işlemcilere yer veriliyor. 2 çekirdekli işlemci, saatte bulunan tüm özelliklerin hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlıyor. İşlemci, bu modellerin serinin geri kalanına göre 2 kat daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Kendi teknolojisini sürekli geliştiren ve yenileştiren Apple, kullanıcıların en iyi deneyimi yaşamasını sağlıyor.

Yeni modellerde işletim sistemi olarak ise watchOS 6.0 kullanılıyor. Bu işletim sistemi, güncellemeleri ile akıllı saat modellerinin kullanıcılar tarafından daha da fazla sevilmesini sağlıyor. 44 mm ve 40 mm olmak üzere iki farklı ekran tasarımı ile kullanıcılara sunulan Apple Watch 5, kullanıcılar için alternatif yaratıyor. Serinin geri kalanı ile benzer özelliklerden biri de ekran özellikleri olarak kendini gösteriyor. Kare ekranlara sahip olan saat modelleri şık tasarımıyla fark yaratıyor. Yenilikçi ekran özellikleri arasında bulunan Hep Açık Retina fonksiyonu ise bu modellerin farkını ortaya koyuyor. Apple, bu özelliğin doğru bir şekilde çalışabilmesi için bazı teknolojilerden yararlanıyor. Polisilikon ekranlar, düşük güç tüketimini destekleyen ekran sürücüleri, güç yönetimini sağlayan entegre devre ve ortam ışığı sensörü gibi teknolojiler Hep Açık Retina fonksiyonunun çalışmasını sağlıyor. Bu sayede ekran hiç kapanmadan kullanılabiliyor. Özellikle pil ömrünü korumak amacıyla geliştirilen ekran teknolojileri, kullanıcıların bilek hareketlerine bağlı. Kullanıcılar kollarını indirdiğinde soluklaşan ekran bileklerini kaldırdıklarında orijinal parlaklığına dönüyor.

Apple Watch 5’lerin akıllı özellikleri tasarım ve yazılım ile sınırlı değil. Konum özelliklerini de güncelleyen Apple, daha gelişmiş navigasyon araçları sunuyor. Hem güncellenen haritalar hem de pusula uygulaması yol tarifi almayı oldukça kolaylaştırıyor. Enlem, boylam ve yükseklik göstergeleri pusulaya bağlı olarak kullanıcılara sunuluyor. Pusula uygulaması, yeni modellerin en öne çıkan özellikleri arasında bulunuyor.

Serinin en başarılı özelliklerinden biri olan kalp atışı hızı kontrolünü bu yeni modellerde de görmek mümkün. Kalp ritmini gün boyu takip eden saatler, anormal durumlarda kullanıcıları uyarıyor. Nefes egzersizleri yapmaya da izin veren Apple Watch 5, kullanıcıların nefeslerini düzenli hale getirmelerine yardımcı oluyor. Geliştirilen özelliklerden biri de Acil SOS uygulaması. Düşme algılama özelliğine sahip olan akıllı saatler, kullanıcıların sağlık açısından zor durumda olduğunu algılayarak yardım çağırıyor. Bu gibi acil durumlarda 112 otomatik olarak aranıyor.

Serinin geri kalanından ayrılan Apple Watch 5 saatler pusula uygulaması, düşme algılama ve elektriksel kalp sensörü gibi yeni geliştirilen teknolojilerle kullanıcıları memnun ediyor.

Apple Watch 5 ile Tarzınızı Yansıtın

Tasarım, donanım ve yazılım özellikleri ile akıllı saat tutkunlarını memnun eden serinin en yenisi Apple Watch 5’ler, farklı tarzların yansıtılmasına da yardımcı oluyor. Geniş bir yelpazede renk alternatifinin sunulduğu bu akıllı saat modellerinde altın, gümüş ve uzay grisi kasalar dikkat çeken özellikler arasında. Dayanıklı ve kaliteli alüminyum kasalar %100 geri dönüştürülen 7000 serisinden üretiliyor. Çizilme ve darbelere karşı da son derece dayanıklı olan yeni Apple akıllı saat modellerinde, çok sevilen iPhone XR serisinin üretiminden kalan materyallere yer veriliyor. Materyal kalitesinde Apple standardının korunması da kullanıcıları memnun eden özelliklerden biri oluyor.

Kordonlarda ise silikon materyaller kullanan Apple, kullanıcıların bu kordonları kendi tarzları doğrultusunda değiştirmesine olanak tanıyor. Kordonlarda geniş bir renk alternatifi görmek mümkün. Nar çiçeği, uçuk haki, cam yeşili, Alaska mavisi, mandalina, açık limon, taş grisi, kum pembesi, beyaz, kırmızı ve siyah renklerine pim mekanizmalı spor kordonlarda yer veriliyor. Kolay ayarlanabilen yapısı ile öne çıkan cırtcırtlı kordonlar ise yumuşak naylonlarla üretiliyor. Aynı renk alternatiflerini bu farklı kumaş türünde de görmek mümkün.

Nike Windrunner ceket tasarımından ilham alınarak geliştirilen kadranlarla uyumlu kordonlar sportif görünümleri ile öne çıkıyor. Hava sirkülasyonunu sağlayan Nike spor kordonlar sıra dışı tasarımları ile farklarını ortaya koyuyor. Günlük hayatında spor bir tarza sahip olanlar bu modelleri her kıyafeti ile uyumlu hale getirebilir. Sneakerlar, jeanler, basic t-shirt ve sweatshirtler Apple Watch 5 akıllı saatlerin genel havasını çok iyi yansıtıyor. Spor ve spor loop kordonlar arasından ister çok renkli modelleri tercih ederek renkli kişiliğinizi ortaya koyabilir, isterseniz de düz tonları seçerek sokak stilinizi en doğru şekilde yansıtabilirsiniz.

Apple Watch 5 Teknosa Avantajlarıyla Sizlerle

Teknosa mağazaları ve Teknosa.com üzerinden satışı yapılan serinin en yeni akıllı saatleri kullanıcıları memnun ediyor. Geliştirilen özellikleri ile fark yaratan Apple Watch 5, Teknosa güvencesi ve avantajlı fiyatlarla sunuluyor. Keyifli bir alışveriş deneyimi sunan Teknosa’nın avantajları yalnızca fiyatlarla sınırlı değil. Ödeme seçenekleri arasından kendinize uygun yöntemi belirleyebilirsiniz. Anlaşmalı bankaların kredi kartlarına taksit seçeneği sunan Teknosa, birbirinden farklı kampanyalarıyla da kullanıcıları memnun ediyor. Bütçenize en uygun fiyatları kaçırmamak için kampanya dönemlerini takip edebilirsiniz.

100 TL ve üzeri alışverişlerde geçerli ücretsiz kargo da Teknosa tarafından kullanıcılara sunulan avantajlardan biri. İhtiyaçlarınızı karşılayan ve tarzınızı yansıtan Apple Watch 5 akıllı saati belirleyerek ücretsiz kargo fırsatından da yararlanabilirsiniz.

Yalnızca serinin en yenisi Apple Watch 5 değil serinin diğer akıllı saat modellerini de Teknosa.com üzerinden ve Teknosa mağazalarından satın alabilirsiniz. Modellerin tüm teknik ve fonksiyonel özelliklerini inceleyebilir, Apple Watch fiyat karşılaştırması yaparak bütçenize uygun avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

Apple tutkunlarını memnun eden avantajlı fiyatlar ve uygun ödeme koşulları Teknosa mağazaları ve Teknosa.com’da sizleri bekliyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR