Güneş Enerjisi

Bilim, Teknoloji 30.10.2019 14:50:56 0
Güneş Enerjisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Enerji kaynakları yenilenebilir ve yenilenemez olarak ikiye ayrılmaktadır. Güneş enerjisi, yenilenebilir bir enerji kaynağıdır. Güneş’te %90 oranında hidrojen bulunmaktadır. Hidrojenler birleşerek helyumu oluşturmaktadır. Helyum oluşumun esnasında ortaya bir enerji çıkmaktadır. Bu çıkan enerji güneş enerjisidir. Güneş, Dünya’ya hayat vermekte ve aynı zamanda ihtiyaç duyulan enerji ihtiyacını da karşılamaktadır. Sıcak su üretimi, elektrik üretimi, deniz suyu arıtılması, hidrojen üretimi gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Güneş Enerjisi Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları

Güneş enerjisi kullanmanın çok sayıda avantajı bulunmaktadır. Diğer enerji kaynakları ile kıyaslandığında bir yakıt masrafı bulunmamaktadır. Tükenmez bir enerji kaynağıdır. Temiz bir enerji kaynağıdır. Çevreyi kirletmez. İstenilen her yere kurulabilmektedir. İşletme giderleri çok düşük olduğu için ekonomik bir enerji kaynağıdır.

Bunların yanında dezavantajları da bulunmaktadır. Kış aylarında az ve yaz aylarında daha çok güneş ışığı olmaktadır. Gündüzleri enerji üretimi yapmaktadır. Sürekli bir enerji kaynağı değildir.

Enerji kaynakları tükenmektedir. Güneş önemli bir enerji kaynağıdır. Güneş enerjisi günümüzde kullanılmaktadır. Daha etkili bir şekilde kullanabilmek için çalışmalar devam etmektedir. Güneş enerjisi ve bu enerjinin insanlar tarafından kullanılması konusunda gerekli bilgiler için https://solarizasyon.com/gunes-enerjisi-kurulumu/ sayfası sizleri bekliyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR