Başkan Tekin, kursiyerlerle bir araya geldi

Bilecik’in Pazaryeri İlçe Belediye Başkanı Zekiye Tekin, “Çömleğe Birde Hanım eli Değsin” projesi kapsamında kurs gören öğrencileri ziyaret etti.Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Çömlek Ustası Ümit Çolak’tan kurs çalı?

Bilecik 26.04.2019 12:29:31 0
Başkan Tekin, kursiyerlerle bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bilecik’in Pazaryeri İlçe Belediye Başkanı Zekiye Tekin, “Çömleğe Birde Hanım eli Değsin” projesi kapsamında kurs gören öğrencileri ziyaret etti.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Çömlek Ustası Ümit Çolak’tan kurs çalışmaları hakkında bilgi alarak çalışmaları yerinde inceledi. Ziyaretleri sonrası bir değerlendirme yapan Başkan Tekin, “Ziyaretimde görüyorum ki burada kurs alan bayan arkadaşlarımız azimli bir şekilde işi öğrenmeye başlamış, ortaya güzel renkli ürünler çıkmaya başlamış. Kursiyer öğrencilerimizin yaptıkları çömlek eşyalardan anlaşıldığı gibi burada kurs gören kursiyer bayanlara yarınların çömlek ustaları diyebilirim. Kurs hocamız Ümit Çolak’tan da bayan kursiyerlerimizin çömlek sanatına meraklı olduğu ve el becerilerinin mükemmel olduğu bilgisini aldıktan sonra bayanların başladıkları işte ne kadar azimli, kararlı olduğunu anladık. Pazaryeri Belediyesi olarak böyle aktivitelerin hep arkasında olacağız ve kurslarımız sadece çömlek kursu ile sınırlı kalmayarak çeşitli dallarda kurslar açacağız” dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Tekin, çömlek hocası eşliğinde çömlek yapımı gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR