Kayıp gazeteciye arama çalışmalarından 7. gün

Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı’ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken 10 Mayıs’ta, Derebaşı virajlarında bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama

Bayburt 16.05.2019 12:48:00 0
Kayıp gazeteciye arama çalışmalarından 7. gün
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı’ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken 10 Mayıs’ta, Derebaşı virajlarında bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları 7. gününde sürüyor.

Planlama kapsamında Bayburt Valiliği koordinasyonunda Devlet Su İşleri (DSİ) 22.Bölge Müdürlüğü, Bayburt İl Özel İdaresi, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresince (İSKİ) başlatılan derenin debisinin azaltılması ve dere yatağının yönünün değiştirilmesi çalışmaları alanda devam ediyor.

Nişancı’nın uçuruma düştüğü alandan yaklaşık 1 kilometre yukarıda süren bent oluşturma ve gölet çalışmaları, arama-tarama çalışmalarına paralel olarak eş zamanlı gerçekleştiriliyor.

Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Su Altı Arama ve Dağcılık Timi’nin belirlenen alanlara girebilmesi ve derenin debisinin azaltılması için dere içinde oluşturulan yapay göletin suyu, İSKİ’den getirilen ve tahliye gücü saniyede yaklaşık bir metreküpe ulaşan motorlar ve yola paralel serilen borular yardımıyla 2 kilometre uzaklıktaki kanyona bırakılmaya çalışılıyor.

Erzurum ve Rize Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ile JÖAK Su Altı Arama Kurtarma ve Dağ Arama Kurtarma timleri de Nişancı’yı arama çalışmalarına derin kanyonun zor koşullarına rağmen devam ediyor.

Timler, Nişancı’nın düşmüş olabileceğini değerlendirdikleri alanda bulunan ve onlarca metre yükseklikteki şelaleden dökülen su yatağında da çalışma yapabilmek için DSİ ekiplerince dere yatağının yönünün değiştirilmesi, debisinin azaltılması ve su tahliyesi çalışmalarının tamamlamasını bekliyor.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR