Uzmanlar uyardı: "Covid-19 kanser tedavisine engel değil"

KEMOTERAPİ MERKEZİ SORUMLU HEKİMİ ONKOLOJİ UZMANI DR. YAKUP ERGÜN, “İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ PANDEMİ SÜRECİNDE KEMOTERAPİ HİZMETİ ALAN HASTALARIN TEDAVİLERİ EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTEDİR. HASTALARIMIZIN TEDAVİLERİNE COVİD-1

Batman 7.09.2020 14:23:03 0
Uzmanlar uyardı: "Covid-19 kanser tedavisine engel değil"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kemoterapi Merkezinde tetkik ve tedavilerin aynı gün içinde tamamlandığını belirten uzmanlar, merkezden hizmet alan hastaların tedavilerinin pandemi süreci içerisinde de kesintisiz devam ettiğini açıkladı. 120 hastanın tedavi aldığı kemoterapi merkezinde 20 yatak kapasiteyle bölge illere de hizmet verildiği bildirildi.

Kemoterapi Merkezi sorumlu hekimi Onkoloji Uzmanı Dr. Yakup Ergün, “İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde kemoterapi hizmeti alan hastaların tedavileri eksiksiz bir şekilde devam etmektedir. Hastalarımızın tedavilerine Covid-19 semptomları açısından değerlendirilerek başlanmaktadır. Aynı gün içerisinde gerekli tetkikleri yapılarak kemoterapileri uygulanmaktadır. Bu durum özellikle il dışından gelen hastalara büyük kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca kemoterapi merkezimizin hastanemiz ana binasından ayrı izole bir yerde olması, pandemi sürecinde temas riskini azaltması açısından da önem arz etmektedir. Özellikle şunu belirtmek isterim ki; Covid-19 pandemisi kanser tedavisi için bir engel değildir. Ancak hastalarımızın bazı konulara özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir; maskesiz dışarıya çıkılmamalı, maskenin ağız ve burunu kapadığından emin olunmalıdır. Hastaneye gelirken ve giderken mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmamaları, kullanmaları gerekiyor ise de mutlaka maske takmaları mesafe ve el hijyeni kuralına uymaları gerekmektedir. Ayrıca; sağlıklı ve dengeli beslenme, evde fiziksel aktivite ve düzenli uykunun birlikte uygulanmasının bağışıklık sistemini güçlendirdiği unutulmamalıdır” dedi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR